29 december 2009

Snart är 2010 här

Julen den kom och den gick... tomtarna har redan blivit nedpackade i sina kartonger ikväll och får nu snällt vänta ett år till innan dom får se dagsljuset, några finns faktiskt kvar uppe i barnens rum - lite snäll måste man ju vara. Nu finns endast stjärnor och ljusstakar kvar i fönstrena men hur länge det återstår att se. Granen ligger dåligt till den också eftesom ljusslingan verkar ha gjort sitt...

Nu ser jag fram emot ett härligt nyårsfirande tillsammans med glada vänner. Ett helt nytt år har vi nu framför oss och tänk vad många oskrivna blad som finns att fylla där.
Året som gått vet jag inte riktigt vart det har tagit vägen, det har gått så oerhört fort men ett roligt och givande år har det varit. Sonen har börjat förskoleklass, dottern böt dagisavdelning, jag blev faster igen till en liten kille, jag har"tjuvat till mig" storasystern (2år) i den familjen som vi bara ÄLSKAR att ha omkring oss. Fullt av bus och mysiga samtal bjuder hon på, mina barn och denna lilla tjej leker så bra och hennes kramar går inte av för hackor. Härliga skoterutflykter, plattläggning på tomten, sommardagar på stugan med aborrmete och pocketläsning. Stickade sockor, sjalar, mössor, boleros, grytunderlägg, scrappade kort, LO, alter, fota, fota, och åter fota... listan på skapade saker kan göras lång. Det känns som om året 2009 har gått i kreativitetens tecken för min del och jag hoppas 2010 fortsätter lika kreativt.

Därmed vill jag önska Er ett fortsatt kreativt 2009 och ett ännu mera kreativt 2010, men kom ihåg en VIKTIG sak, att vara kreativ ska vara ROLIGT, det ska inte kännas som något krav eller måsten.

Avslutar det här året med en LO på sonen som står med paraply i vattenspridarens vattenstrålar. LO:n är scrappad efter en skiss som Karros skräpbook hörna själv hade ritat. Passade på att använda mig av Tim Holts spindelnätsmask eftersom både shortsen och paraplyet är spindelmannen.

13 december 2009

*Trumvirvel* ...nej inte riktigt än...

...tänker inte ens börja med att klaga på datorn, den fungerar FORTFARANDE inte som den ska men bara för att det är lucia idag tänker jag faktiskt trotsa mig själv och lägga ut ett foto på ett hyfsat nyscrappat alster *därav trumvirveln* trots att det inte är redigerat eller beskuret men jag bjuder på det idag, annars lär det väl aldrig komma något nytt inlägg här :)
En "hjärtask" fylld med choklad...

Har gått ett antal dagar sedan sist men denna veckan kan sammanfattas med - nässpray, alvedon samt högläge under huvudet - jag har varit hemma med en öroninflammations-sjuk son. Nu är han pigg och glad igen och återgår till skolan imorgon och vardagen återgår till sitt normla SKÖNT. Helgen däremot har gått i julens tecken, pepparkaksbak, pepparkakshus utsmyckning, knäckkok, ischoklad tillverkning, julgrupper har planterats samt dekorerats, scrappat, lussat (inte jag då utan barnen) stickat en hel del, både julklappar och eget, druckit kaffe och fikat med nära och kära, glögg i massor ,en massa mys med barnen helt enkelt, jo, jag har målat en stol också och lite ljusstakar... men nu längtar jag efter maken som har befunnit sig i landets södra delar hela helgen.
Ha en mysig söndagkväll.

2 december 2009

En liten stuga.

Finns fortfarande inget nytt att visa i scrapväg, färdiga alster börjar ligga på hög men fortsatt problem med datorn gör att inget nytt går att visa här.
I somras nämnde jag här på bloggen att maken fick ryggskott och vi var bara på hemmaplan under en veckas tid och att det då började klia i mina pysselfingrar. En lekstuga skulle det bli, vår "friggeboda" på 10kvm fick sig en omgång med tjock fin vit lasyr, rött tyg med vita prickar fick utgöra det största blickfånget och det blev så där lagomt gulligt och mysigt.

Soffan är en "vuxensoffa" som är alldeles lagom att sitta på när mamma och pappa vill inta en riktig kopp kaffe och bara mysa med barnen, ja en och annan virkad bakelse kan man också bli serverad.
Väggen bakom bordet är väldigt stor i förhållande till möblerna så där ska till sommaren hängas upp egenhändigt målade tavlor av barnen.

Kunde bara inte motstå denna prickiga servis när jag såg den i barnaffären, den skulle liksom bara stå där på hyllan i lekstugan och inte stå kvar i butiken :)


Nu åter till scrappandet som faktiskt känns riktigt roligt, har varit svårt med "pappersinspirationen" ett tag men nu rivs och chalkas det för fullt...