31 januari 2008

Till svågern.

Ikväll ska vi och uppvakta svågern på hans 39års dag. Det har blivit standard att han alltid får en bok av oss (han vill nog inte ha något annat heller), han är nämligen en bokslukare och nu har han läst Stieg Larssons två första böcker så ikväll får han den tredje av oss.
Naturligtvis så får han ju även ett grattiskort, jag tycker det är lite svårt att göra kort till karlar. Till ungdomskillar är det inte lika svårt, svart och vitt och göra det lite tufft går ju bra men det passar ju liksom inte till en 39åring.


(stämpel: almanackan från Inkywings, QK alfabetet Katie)
Detta blev i alla fall resultatet, ett enkelt kort i grönt och brunt.

30 januari 2008

Äntligen!

Nu kommer äntligen något nytt på den här sidan. Var några dagar sedan men det beror på den trevliga maginfluensan*urk* som drabbat hela familjen och sedan har jag börjat arbeta efter 2års mammaledighet. Omställningen att behöva kliva upp kl 5 på morgonen i stället för kl 7-8 kommer nog att kännas ett tag, men allt går.
Förra veckan gjorde jag två bokmärken på beställning och det är dom som ni får kika på här.
stämplar från Magnolia -flickorna- . Textstämpeln är från Pysselmyran.
QK alfabet Katie classic
Nu går jag i väntans tider...
på dom nya hÄnglar & stÄnglar stämplarna alltså :) Dom ska landa i brevlådan i veckan och jag hoppas dom kommer IDAG.

25 januari 2008

Två beställningskort.

Förra veckan gjorde jag två kort som en kompis beställde, nu vet jag att dom har landat hos sina mottagare så då kan jag visa dom här.


(stämpel från hÄnglar och stÄnglar, bokstämpeln kommer från Magnolia)
Som ni kanske förstår så är kortet till en tjej som precis gått ut skolan och tagit lärarexamen.

(Stämpel från hÄnglar och stÄnglar)
Det här kortet var till en tjej som har flyttat till en ny stad och börjat ett nytt jobb.

Hjärtan

Ni glömmer väl inte av att det snart är Alla Hjärtans Dag.
Många tycker att det är ett komersiellt jippo bara för att affärerna ska få sälja saker, jag kan hålla med om att det börjar bli lite till överdrift men som en sann pysslare så är jag ju inte sen med att haka på med att göra lite kort med några extra hjärtan.

(stämplar från PennyBlack)
Dessutom så är det ju inte bara den som man älskar mest man kan uppvakta på Alla hjärtans dag, det finns så många som blir glada av att man skänkt dom en tanke.

24 januari 2008

Gamla kort

Har för tillfället inget nytt att visa, men eftersom jag vet att ni är några som tittar in här titt som tätt så är det ju roligt att se att det har kommit in något nytt inlägg. Idag visas det några kort som jag gjorde i höstas.


(stämpel från hÄnglar och stÄnglar)
Till en stickande farmor

(stämpel från Magnolia)


(stämplar från hÄnglar och stÄnglar)
Ett dopkort till Nelly från hennes farmor och farfar.


(stämpel från Magnolia)
Håll tillgodo...






23 januari 2008

Jag vann!

Jag blev framröstad som vinnare i utmaningen "ett hjärta rött", (det var två vinnare i varje utmaning, en lottad och en framröstad).
Inte för att skryta MEN JAG ÄR GLAD!
Så nu har jag ett presentkort på 100kr på Inkywings att shoppa för och det är ju inte alls så dumt :)

Sista kortet till bloggmaran

Tredje utmaningen var "något som värmer", någon stämpel som har något med värme att göra har jag inte. Men tolkningen av utmaningarna var fri så då tänkte jag att jag gör något helt annant. Så det fick bli ett kort med en stickande katt.
Eftersom mina barn för några dagar sedan fick var sitt hemstickat halsskydd av min brors svärmor så tänkte jag "slå två flugor i samma smäll" så jag gjorde det här tackkortet som landar i hennes brevlåda idag.


(stämpel från Pennyblack)
Jag är ju väldigt förtjust i fleece-kläder till barn, men det finns inget bättre än hemstickat. Förutom att det håller för flera år framöver så ligger det ju så mycket kärlek bakom arbetet, så ett stort TACK till dig MONA om du nu är in här och läser.

22 januari 2008

Som jag lovade...



...så kommer här kortet med den efterlängtade textstämpeln, som jag tillslut hittade på Pysselmyran.

Var ju bara tvungen att prova den igår efter att jag hade monterat den och rengjort fingrar och saxen från det eländiga klistret som fastnar ÖVERALLT :(
(sittande Tilda från Magnolia, textstämpel från Pysselmyran)

Resultatet är jag faktiskt nöjd med (om man får säga så), textstämpeln är ju användbar till alla möjliga olika teman på korten så den här kommer nog användas flitigt nu i början.

Färgerna på kortet är aningen mildare än på bilden, scannern lever ju liksom sitt eget lilla liv.

Färgerna överrensstämmer mera på bilden som visar en detalj av kortet,(är taget med kamera)

Ha det gott alla ni som är in här och kikar.


21 januari 2008

Andra bidraget till bloggmaran

(stämpel från Pennyblack)
En utmaning var "ett rött hjärta".
Jag var ute i sista minuten för att kunna skicka in bidragen och bestämde mig då för att jag MÅSTE göra ett VÄLDIGT enkelt kort. (Jag brukar oftast ha ganska mycket dekorationer och lite "plottrigt" på mina kort normalt), ett stämpelmotiv och band fick det bli. Sedan kände jag att en blomma måste jag ju bara få sätta dit, sagt och gjort, limmet torkade och jag insåg sedan att det nog hade blivit mycket bättre med bara bandet, men, men, nu är det försent.
Ikväll har jag nästan bott inne i mitt lilla rum, 2 kort, ett bokmärke är klara samt att jag bara ska montera ett 3:e kort. Tyvärr hinner jag inte scannan in dom nu, tänkte jag skulle hinna få några timmar sömn, kl är 23:30 nu.
Idag landade även en efterlängtad stämpel i postlådan. Denna har stått överst på önskelistan länge nu men jag har inte hittat den förrens jag såg Lillemor ha den på ett av sina DT-kort.
Imorgon ska jag visa ett av korten som jag har använt den till, den är så underbar, stämpeln alltså:)

20 januari 2008

Scrapträff

Idag har jag varit på scrapträff med svägerskan och några av hennes kompisar. Mycket skratt och en del scrappat blev det tillslut. Tack för en trevlig dag tjejer och för all inspiration som ni delat med er av.
En del av resultatet från träffen får ni se här


Ett beställningskort till ett brudpar som redan har gift sig blev det.
(stämpel från Kortmakaren)
(stämpel från Pennyblack)
Är med i en bloggmara som varit i helgen och där en av utmaningarna var "minst tre knappar", passade på att använda det på kortet som ett kusinbarn ska få i slutet av januari.
Ja, jag vet, det borde logiskt ha varit fyra knappar med blomma eftersom han fyller fyra år, men jag hade inte fler av samma sort, *snyft*, så det fick bara bli tre.
Jag gjorde även ett till kort på träffen (som också är ett bidrag till maran) men det får ni se en annan dag, när det har nått sin mottagare.
Ha det så gott alla ni som är in här och kikar.

19 januari 2008

Fortsätter på Nelly-temat

Det här kortet fick Nelly av oss på sin Dopdag.

18 januari 2008

Dop...

...har ju familjen också varit på i höst.

Här är det Nellys dopdag som har blivit dokumenterad. Jag har använt mig av dopinbjudan som vi fick och satt fast den med "gångjärn", så att man ska kunna vicka upp den och se det fina fotografiet som satt fast på inbjudan

17 januari 2008

Fortsättning i fam.albumet.


Här en dubbel LO, ( för dom som är in här och läser och inte vet vad det betyder så är det en LAYOUT eller på svenska kanske man kan kalla det för albumsida, är du med på det Catta? :) )
från när vi var i stugan i höstas.
I mitt rum så pysslas det för fullt på kvällarna nu, har 3 beställningskort på gång, ett är färdigt men tänkte lämna det till beställaren innan jag lägger ut det här, men det kommer jag lovar.
Ha det gott alla ni som är in och läsaer här.

16 januari 2008

Fasters hjärtegryn!

I somras blev jag faster till ett litet hjärtegryn som kom några veckor för tidigt. Har aldrig blivit av att jag har scrappat fotografierna från vårt första möte med henne när hon var 8 dagar gammal.
Förra veckan började jag att sammanfatta familjealbumet om vad det är som har hänt eller vad vi har gjort under 2007 och då är det ju klart att Nelly måste få vara med.

15 januari 2008

Sjöturister

Det här var i somras när vi fick följa med några vänner ut med deras otroligt fina båt. Det var en supertrevlig helg och så roligt vi hade... :)
Vi (jag och min man) kan INGENTING om båtliv så vi sa att vi var sjöturister.

14 januari 2008

Äntligen får hon det...

På julafton gav jag bort ett antal bokmärken till släkt och vänner. Ett syskonbarns kusin tyckte dom var så fina, så när jag fick veta att hon läser massor av böcker så var det ju självklart att också hon skulle få ett.
Detta landar i hennes brevlåda idag.
(stämpel från Magnolia)

13 januari 2008

Tid till att pyssla

I helgen har det pysslats febrilt i mitt lilla rum. På kvällarna när barnen har somnat så har jag varit helt ensam hemma eftersom maken är utomlands. Det har än så länge blivit 3 kort, en LO samt ett bokmärke, men fler ideer ligger och gror.


Det här ska skickas till ett par kompisar som har fått en liten pojke.
(stämpel från Kortmakaren)


Svärfar fyller år imorgon måndag så då landar det här kortet tilsammans med en present i hans brevlåda.
(stämplar: Filuren från Kortmakaren, "alamanackan" och "det är din dag i dag" är från Inkywings)

11 januari 2008

Fiskelycka

Lyckan kan vara STOR av olika anledningar. I somras fick min man en stor abborre och han var så glad över denna fisk som han fick skryta med. Naturligtvis måste ju sådan lycka dokumenteras.

Något gott...

En beställnings-chokladkaka till en 50-åring.

Som ni kanske har märkt på korten och på chokladkakan så gillar jag just nu att använda mig av "tags". Tycker att det är så praktiskt att använda som dekoration samtidigt som man kan fylla den med namn eller dyl. Dessutom finns dom ju i en oändligt massa former och utseende och har man ingen som passar så kan man göra en själv:)
Tyvärr så pekar "tagsen" åt olika håll på denna chokladkaka så det känns nästan som att man tittar i kors, men man lär sig väl av misstagen.
Hoppas Ni får en bra helg.

10 januari 2008

Beställningar

Tänkte jag skulle visa några beställningskort som jag gjorde före jul. (ber om ursäkt för dom sneda och suddiga bilderna, jag hade nog bråttom vid inscanningen)
Först ut är ett dopkort, jag tycker det är så fint och symboliskt med ett dopljus på korten så jag har liftat det från Muhren :)



Sedan har vi grattiskort till 60 åringar. Först ut är till en karl som på fritiden gillar att bygga/måla/tapetsera och som tycker om Whiskey.


Här är den en bibliotekarie som fyller år.
Här till en kvinna som gärna bär smycken och då oftast i silver.




9 januari 2008


... jaha då var man där då, i bloggträsket.

Provar med att lägga ut en bild på ett kort jag gjort för ett tag sedan, bara för att se hur man gör och om det fungerar.