29 september 2010

Höstbröllop.

Ett bröllopkort i jordfärger, jag kände mig lite skeptisk till en början att det skulle se väldigt kallt och menlöst ut men när kortet var klart gillade jag det skarpt. (fotot ljuger lite eftersom kortet var mera skarpt i färgerna) 

Stämpel: Magnolia

Det gråa/beige/bruna bröt av varandra på ett bra sätt och med hjälp av lite wellpapp, metalldekorationer samt dom cremefärgade blommorna blev det lite industriell-design känsla över kortet.

Bjuder på två detaljbilder idag, "namnskylten" där brudparets namn är inklistrade med bokstavsstickers samt det lilla hjärtat med texten - Made with love. 



27 september 2010

Nittio år.

Ljuvaste blått till Alice 90 år. Alice en riktig liten krutgumma, som jag har förstått det, varför skulle man vara hemma på sin 90-årsdag när man istället kunde åka en vecka till Gotland med väninnan sin?
Stämpel: Magnolia

Jag kan inte annat än hålla med Alice, man lever bara en gång och då ska man ta vara på livet medans man orkar och kan.

23 september 2010

"Skelettet"...

... visade sig vara en lampa och flera av er gissade ju helt rätt...   Denna lampa hittade jag uppe på mammsens förråd och har hängt hos min mormor och morfar på 50-60talet. Tyget som omslöt "skelettet" åkte genast i soporna *urk* och den vita ställningen blev snabbt och smidigt svart. En svart/vit textilkabel till detta och lampan blev klar. 


Lampan hänger nu ovanför vardagsrumsbordet och jag känner mig helnöjd (nästan) kåpan i taket ska få bli svart den också, tror att det kommer lyfta fram lampan ännu mera.

Tror säkerligen att jag hamnat i ett litet lampträsk nu igen, det brukar återkomma lite då och då under åren men den här gången är det i secondhand-lampträsket. Har fått med mig hem fyra lampor, ja du läste rätt, efter veckans besök i butikerna och nu ska här pimpas lampor.


Lite scrappat har jag också hunnit med om än i väldigt liten skala, ett kort som med sin storlek passar perfekt i blombuketten eller på ett litet paket. Ett grafiskt äpple och med lite spillbitspapper så blev det så är höstigt och fint.

22 september 2010

Ugglor i pizzakartong.

Hösten innebär mååånga nyheter i scrapbutikerna och det resulterar i att våran brevbärare ganska ofta sista veckorna har fått leverera pizzakartonger på vår bro.   

Ett resultat av pizzakartongerna blev detta lite uppkäftiga vykort som nu borde ha landat i någons brevlåda ute i detta avlånga land.


Stämpel: Ugglan från Inkido, texten från Crafty Individuals


Som jag skrev i tidigare inlägg har sprayburken och jag varit goda vänner i några dagar och jag lovade att visa lite resultat... 

Kan ni gissa vad det är?

21 september 2010

Maskulina brads :)

Ljusa toner av turkos,brun,beige fick det bli till en 60-åring som firade sin födelsedag mitt i sommaren.

Ni har säkert redan noterat att detta kortet också har wellpapp på sig och denna gången är den fastsatt med skruvar, blir genast  mera maskulint tycker jag :)

20 september 2010

Sist ut är Kasper.

Lilla Kasper som döptes mitt i sommaren är sista kortet ut i temat barndop som jag har att visa sedan är "dopkortslagret" tomt.  



Wellpapp, wellpapp och åter wellpapp, jag tror jag har fastnat i wellpappsträsket, återkommer ofta på mina alster numera men jag gillar effekten den ger med en liten "ruff" yta för att inte tala om djupet som kortet får med alla upphöjda ytor.

 

11 september 2010

Sprayburkar och dopkort.

Solen och värmen har återvänt i veckan och något inomhus pyssel har inte blivit gjort, däremot har jag vistas utomhus med sprayfärgburken i högsta hugg. Jag har inte åstadkommit "klotter" som sonen glatt trodde jag skulle sysselsätta mig med utan här är det inredningsdetaljer som snällt har fått byta färg. Svart, svart och åter svart.... ska visa lite resultat senare.

Ska trots det vackra vädret visa ett dopkort som gjordes i början av sommaren. Här blev det somriga marina färger till den lilla killen Hannes.


Stämpel: Magnolia

Pappershögen med spillbitar blir bara större och större så nu har jag börjat med att även sätta  mönstrat papper på insidan av kortet. Lilla Hannes fick versen "Du vet väl om att du är värdefull" i sitt dopkort. 



Myror brukar dyka upp lite här och var under sommaren så Hannes fick ett par myror på baksidan av sitt kort.


2 september 2010

Prins Sigge

Blått, rött och beige, nästan så man kan tro att det ska vara marin-tema men inga båtar så långt ögat kan nå endast brandbilar, helikoptrar och polisbilar. Kortet gick till lille Sigge när han fyllde 1 år.


Stämpel: Magnolia