21 september 2009

Skärpedjup och stickning.

När jag, för snart 6 månader sedan, fyllde 30 år önskade jag mig lite pengar för att kunna utöka tillbehören till min kära systemkamera. Har tagit mig mååånga månader att fundera på om detta är något som jag ska satsa på eller inte, men efter en hel sommar med kameran som en tät följeslagare kom jag fram till att det är KLART att jag MÅSTE ha ett sånt här litet objektiv
i fredags landade detta hemma hos mig.
Objektivet är litet men inte priset :) men jag säger bara som kära maken en gång sa:
-En hobby måste få kosta...

... det han syftade på då var scrapbookingen men OJ vad han har fått höra det uttrycket från mig om och om igen sedan dess eftersom hans hustru är pysseltokig och har flertalet "hobbysar".

Senaste "hobbyalstret" blev en variant av en "basker" till lilltjejen som hon ska ha till vinterns finkappa, hon kommer se ut som en riktig karamell... snart har jag dessutom en likadan färdig till mig själv, fast i vitt.
På dessa fotona har jag dessutom övat med nya objektivet, måste tänka ordentligt för att få till skärpan och ljuset men övning ger färdighet brukar man ju säga...
Kolla in skärpedjupet!!! Det är för skärpedjupet jag ville ha objektivet, effekten av det grumliga i bakgrunden, eller i förgrunden, gör SÅ mycket för ett porträtt.


Lite scrappande har det också blivit, fick en beställning på en sådan ask som jag gav bort till en konfirmand (se tidigare inlägg) Hon hade sett den här inne på min sida och ville beställa en sådan till en blivande 50-åring.


Nu väntar lite mys framför bolibompa, några varv på min stickning blir det nog också :)


6 kommentarer :

Pimmi sa...

Grattis till din nya leksak. Nu får du nog till det lilla extra. Kram Emma
Ps, jättegullig basker.

Karro sa...

Wow! Blir ju inte mindre sugen på en systemkamera när man ser vilka fina foton du tar.
Det blir verkligen jättefint när bakgrunden är suddig.

Asken var jätteläcker! Har du någon mall till den eller har du gjort den på fri hand?

carroP sa...

Vilken fin basker!
Och djupet på korten blev perfekt!
Kul med nya leksaker!
kram

Anna sa...

Åh, så vackra bilder på din dotter! Hon är supersöt! Jag kan tänka mig att du ha stickat den fina mössan också!

vilken fin ask du har gjort också, fina höstfärger!
kramar//anna

Erica sa...

Grattis till nya objektivet! Håller med dig, en hobby måste få kosta.. och att föreviga barnen på bästa sätt är viktigt, har själv lagt ut flertalet tusenlappar på objektiv, har aldrig ångrat mig.

Asken är jättefin! Fina färger!

Kram, Erica

Lisbet sa...

Nu har jag tagit mig tid att surfa runt genom ”min bloggrunda” – sida. Roligt att du är med på sidan. Många har frågat efter en blinkie så de kan länka tillbaka som tack för att de får vara med. Nu finns det en blinkie att hämta hem på; http://minbloggrunda.blogspot.com/