31 augusti 2009

Samarbetsvillig? NEJ! -inte datorn i alla fall.

Min frånvaro har inte att göra med att jag inte har varit kreativ, nej då, utan det beror på denna tekniska värld som vi lever i och när den inte fungerar som den ska blir det ju aningen svårt. När äntligen internet fungerar som det ska så är det datorn som ger upp. Det går inte att arbeta med den pga av att det virituella minnet är fullt!!! Den klarar inte ens av att beskära ett enda litet fotografi, och jag har ganska många som jag vill arbeta med. Av rädsla och i lite smått panik för att datorn skulle lägga av helt och alla min kära foton och dyl skulle försvinna ut i tomma intet, det går nämligen inte ens att säkerhetskopiera det till en CD, åkte jag och köpte mig en externhårddisk.
Nu har jag en blank fin liten sak i borstat rostrfittstål som innehåller alla mina kära bilder och jag känner lugnet. Nu får datorn göra precis som han vill, ja för det är ju en HAN, bara den blir lagad ganska omgående för jag har lite projekt för mig som jag skulle vilja kunna komponera ihop. Jag har nämligen agerat "graviditets fotograf" ja på amatörnivå vill säga , samt har jag en hel del bilder från sommaren som ska gås igenom. Så försvinner jag ett tag till så vet ni vad det beror på, eller så får jag lov att lägga ut bilder på det scrappade jag har gjort utan att beskära dom.
Nog om negativitet och dataproblem nu.

En liten ask som jag gjorde till makens syskonbarn som konrifmerade sig för några helger sedan. Framsidan ser ut så här, en etikett med Välsignelsen hänger från rosetten i en kulkedja.
För att öppna asken drar man bort den blåa delen, ungefär som på en tändsticksask.

Sedan är det bara att lyfta på locket och där i hade jag gjort öglor för pengar.

3 kommentarer :

Pimmi sa...

Kul att du är tillbaka, vågar dock inte ropa hej alldeles för högt då händer det väl nått annat med er lilla tekniska värld :)
Hoppas det ordnat till sig nu så att vi får se dig oftare ute i syberspace!!
Det där graviditetsprojektet lät riktigt intressant, väntar med spänning på vad det kan vara för nått.
Asken är jättefin, snyggt dekorerad och läcker låsfunktion på asken.
Hoppas vi ses i veckan då Kram

carroP sa...

Hoppas allt trassel löser sig snart!
Asken var en super bra idé!
kram

Catta sa...

Vilken bra idé! Mycket snyggare och roligare sätt att ge bort en slant än det traditionella, i ett kuvert. Har du stämplat det beige pappret själv? Tycker mig se att mönstret återkommer.
Kram C
PS Tack för din gulliga kommentar, den värmde hjärtat