25 februari 2011

70år

Trots den ihålliga kylan som har gjort att man inte velat gå utomhus i onödan,( ja nu kanske den har gett med sig eftersom termometern stod på -10 nu på morgonen istället för -30 som det gjort sista tre veckorna,) har det inte blivit mycket papperspyssel. Ett och annat kort ligger på skrivbordet under uppbyggnad men så mycket mera har det inte blivit.
Inspirationen har istället funnits uppkrupen i soffan under en filt med stickor och garn i högsta hugg...  inte fy skam det heller om ni frågar mig.

Racet av nära och kära som fyller år börjar nu och först ut blir ett kort till min morbror som fyllt 70 år. En händig "allt i allo herre" som fick en snickargubbe, skruvbrads samt  "tumstock" på sitt kort.




21 februari 2011

Snigelpost-kram

På alla hjärtans dag landade detta kortet i en brevlåda någonstans i norrlands södra delar, närmare bestämt i vackra Gävle.  

Stämpel: Magnolia

Ett kort gjort i PionDesigns nya pappersserie Sagan om Våren designat av Pysselgumman. Helt fantastiska papper, som passar ihop hur än du vrider och vänder på dem.  Detta kortet fick gå i rosa/lila toner som bryts av med lite grönt och brunt. Tittar man noga skymtar även två fjärilar som flyger fram och jag erkänner att det inte riktigt är läge för fjärilar än men får man vårkänslor av papperna så...





17 februari 2011

På Dopdagen

En liten gosse vid namn Oliver döptes 5 februari och fick detta kort tillsammans med sin doppresent. Önskemålet vid beställningen var att det skulle gå i dova färger, gärna blått och grönt. 
Tyvärr gör fotot inte kortet rättvisa, det är fotat på kvällen med blixt som gör det så gult, men vad ska man göra när man måste skicka iväg det och inte solen behagar infinna sig.  



Stämpel: Magnolia




14 februari 2011

Mitt efterlängtade fynd...

Efter ständigt letande på både Blocket och på stadens secondhandbutiker  stod det plötsligt  framför mig för någon vecka sedan, det där som jag letet efter ända sedan i höstas...  

Dassigt gråvitt med tejpfläckar och stora hemska porslinsknoppar, rangligt på benen och spegelhållarna men så där alldeles  perfekt nätt och gulligt som jag hade föreställt mig att det skulle kunna bli ... 




Bara några meter bortanför stod denna slitna bruna pallen och såg ensam ut. Den liksom ropade att den också ville följa hem med oss.

Efter målartvätt, lätt slipning samt fyra lager med vit färg ser resultatet ut så här...




Pallen den fick sig några duschar av sprayfärgen, en skumgummibit och ett romantiskt tyg med rosor.




9 februari 2011

Stickväska

Hos mig är det inte bara papper och stämplar eller stickning/virkning som det pysslas med. Ibland får även symaskinen komma fram, dessvärre alldeles för sällan för oj så kul det är.

När en av mina vänner berättade att hennes mamma verkligen borde uppgradera sin stickväska, den såg nämligen för hemsk ut, ordnade vi så klart med den saken. 
Resultatet blev en stickväska i det härliga tyget från det stora varuhuset. Fodrad i vit lakansväv och med ett fack för sax/måttband/nålar samt smala fack för stick-/virk-nålar.




Min egna väska är röd med vita prickar men nu när snart våren/sommaren är här känner jag för något riktig färglatt. Måste nog ut på tygjakt jag och dottern. Åhlens har kommit med knalliga vårnyheter bland metervarorna som måste kikas närmare på...

Lite uppgradering gällande mina secondhandfynd : jag sitter i skrivande stund med vita och rosa färgfläckar på mina fingrar och bilen får stå ute i kylan inatt för i garaget är det sprayfärgsdamm i luften :)


1 februari 2011

Bröllopskort

Det är inte bara förlovningar så här vintertid utan även ett och annat par som går och gifter sig. Fick en beställning på ett kort som skulle fungera som ett slags telegram men även innehålla en liten ficka för blomstercheckar.
Resultatet blev detta...



Detta kort fick  också gå i blått/vitt/grått,  (den uppmärksamme ser att det är samma papper som föregående förlovningskort) men detta kortet har lite mera silverdetaljer och blommor.