28 januari 2011

Förlovningskort

Grannarnas gulliga dotter förlovade sig med sin kärlek några dagar innan jul och klart att dom skulle få ett litet kort. Ja en present var ju svårt att låta bli att köpa så det blev en liten sådan också.




Vintrigt i blått och vitt med lite bling-bling som får symbolisera det kristalliga i snöflingor och is :)  

24 januari 2011

Semester under solen.

Åter på hemmaplan efter att ha tillbringat dagarna så här...


Tillbringat en vecka på härliga Gran Canaria i 30 graders värme medans det på hemmaplan varit - 30  
Eftersom barnen tillbringat timma efter timma i poolen med en mammas bevakande ögon är framsidan brunare än baksidan men vad gör det...  

 

När dagens badande var över kunde jag från vår terass njuta av solnedgången till svajande palmblad, känner ni dom ljuma lugna vindarna ?  

Nu är energi- och inspirations-förråden fyllda för sista vintermånaderna och det känns inte som om det gör något att termometern visar minusgrader några veckor till och att mera snö kommer landa på vår mark.

Inspirationen visade sig idag till sin fulla rätt när jag och dottern på väg till mataffären svängde in på stadens secondhandbutik.   Dotterna började att fynda det som skådade hennes glamourögon, två stora discokulor a´la 80-tal, klart att dom ska få plats uppe i ditt tak sa jag precis innan mina ögon fastade för det som jag hela hösten har letat efter så lääänge....  
vad det är visar jag en annan gång, underarbete, penslar och färg måste fram först.

23 januari 2011

Runt, runt, runt!

Ringen ska snurra runt, runt, runt men det är lättare sagt än gjort.
Höfterna ska snurra runt, runt,runt men det är lättare sagt än gjort.

Plötsligt en dag stannade ringen  kvar några sekunder kring magen/höfterna och hon hade lärt sig hur man gör med Rockringen :)   Vilken lycka, vilket leende dottern bar på den dagen och rockringen fick inte ligga stilla många timmar den dagen.



Japp, ytterligare en LO!!!

9 januari 2011

Premiär för mamman!

I somras gjorde våran familj fotbollscupspremiär,  ganska spännande för en mamma som aldrig -trots sitt snart 32-åriga liv- varit med om någon fotbollscup. Kan berätta att sport  inte är det största intresset hos denna  familjens mamma men självklart sitter hon med ett leende och kameran i högsta hugg bredvid fotbollsplanen.  Nedanför  mammans fötter står kaffekorgen färdigpackad med termos, saft, bullar och kakor...   kan få vilken kaffesugen mamma/pappa och uttråkad dotter på bra humör :)

Självklart måste sonen få en LO om sin första fotbollscup :)  Ber om ursäkt för den dåliga bilden, men den var jättesvår att fota eftersom bakgrundspappret är svartvitprickigt i ett mycket tätt mönster.
Även den här gången tog jag en skiss till hjälp när jag scrappade,  fotografierna fick ta största platsen och sedan bara lite små dekorationer. 
Två "trollsländor" (tror jag det ska vara ) fick förstärka den flygande känslan som sonen kommer springandes med på översta fotot.





6 januari 2011

Årets första LO

Nu lider min jullovsledighet mot sitt slut, imorgon kör jag igång med långhelg på jobbet medans övriga familjen får stanna hemma och mysa några dagar till. Skönt att vara ledig men samtidigt mycket skönt att återgå till vardag och rutiner igen.

Under ledigheten har några timmar spenderats i pysselrummet, tro det eller ej men några LO:s har faktiskt skapats. Längesedan jag gjorde några sådana och jag känner mig osäker på uppläggen men med hjälp av LO-skisser och med inställningen att det är bättre att det blir en LO än ingen alls så gör det ju inget om dom blir väldigt enkla :)  Barnen få ju fler i sitt album i allafall.

Första Lo:n handlar om dottern som när hon fyllde 4 år tyckte det var viktigt med:
* Klisterörhängen
* Fina hårsnoddar
* Hello Kitty kläder
* Saker som glittrar


Nu blir hon 5 år om några månader och dom viktiga sakerna håller i sig förutom att det har kommit till några förpacknigar med  läppglans...  

Nu åter till pysselbordet för lite korttillverkning.