21 oktober 2011

Fula märken på tapeten...

I min familj är det inte enbart jag som är kreativ, jag har en 5½ årig dotter som liksom sin mor inte har något emot att sitta lääänge med både det ena och det andra i pysselrummet.
Dessa långa stunder av kreativitet resulterar i många teckningar som ska hängas upp i hennes rum. När hon en dag stod med tejprullen i högsta hugg för att tejpa upp ett av alsterna på väggen såg jag framför mig hur tapeten väääldigt fort skulle bli ett minne blott... Efter en liten försiktig förklaring om att hon inte fick tejpa på väggen och varför fick jag till svar att då måste hon faktiskt få en anslagstavla så hon kan hänga upp sina fina konstverk...

Ja så fick det bli, vi satte oss i bilen och tog en sväng till ortens återvinningsmarknad. Där fanns den -  en nätt och fin liten anslagstavla för ynka 5kr.

Men fin det var den inte, nerklottrad och lite trasig men efter några omgångar med sprayfärg och ett tyg från gömmorna blev det en anslagstavla som numer hänger i dotterns rum. 


För att det då inte ska finnas små stift som lätt hamnar på golvet och trampas in i små fötter har jag sträckt resårband lite kors och tvärs över tavlan. Nu kan teckningar och andra fina bilder lätt stickas in under banden och hållas fast.

En nöjd 5-åring och en nöjd mamma, kan inte bli bättre!
2 kommentarer :

Petra/Paradise sa...

WOOOW!
Inte nog med att ni hittade en gammal anslagstavla för ynka 5kr!
Du piffade ju till den alldeles exemplariskt snyggt!
Förstår att ni blev nöjda båda två!!
Läckert läckert!!

Kramisar

Anonym sa...

Väldigt fin! Anslagstavlor är ju i vanliga fall inte snygga alls...finurligt med resårbanden också. /Magda