31 december 2010

2010.


Förra året hade jag som kreativtmål att scrappa fler fotografier så barnen skulle få fler LO:s till sina album. Samma mål hade jag året innan och det har aldrig blivit så få LO:s som dessa år... Scrappningen har totalt sett varit låg hela detta år och varför vet jag inte det har bara blivit så. 

Kreativiteten har detta år istället gett sig uttryck vid garn och stick-/virk-nålar. Mormorsrutor i mängder till en stor filt, mössor, vantar, sockar, en och annan sjal, några boleros och kofta till dottern...

Att gå på secondhand och fynda för att göra om med lite färg blev höstens intresse och det resulterade i att vi numera har en sittgrupp i vardagsrummet med en "kökspinnsoffa". Jag vet det låter helknäppt och ser säkert knäppt ut också men vi gillar den och INGEN annan har en sådan lite grupp i sitt vardagsrum. Får se hur länge den stannar, ombyte förnöjer säger man.

Sonen han har kreativitet i sig han också, man behöver bara titta in i hans rum så förstår man. Lego på skrivbordet, på hyllorna och på golvet...  det tar väldans ont att trampa på men legokreativitet är också kreativitet och det gillar jag :)

Dotterns höst har präglats starkt av hennes kreativitet, hon sitter gärna vid sin pysselplats och ju mer glitter och paljetter desto bättre. Hon har numera glitterlim på alla hennes tröjor och små "klipphål" i tightsen, vete rackarns hur hon lyckas med detta, men kreativ är hon så det räcker och blir över och det gillas starkt av mamman i huset. Jag har full förståelse över varför hennes pysselplats ser ut som den gör och varför golvet inte är skinande blankt, det är ju kreativt kaos :)


Hur många gånger tror ni nu att jag skrivit kreativitet?
Alldeles för många gånger men jag gillar ordet: Kreativitet
Tror mitt nya namn ska bli Krealina -  Kreativa Karolina- Skulle bli ett bra företagsnamn om man skulle satsa på det någon gång :)

Nu är det färdigsvamlat och dags för några sista rader för året 2010 innan vi går in i 2011.

Tack för detta kreativa året, nu går jag in i ett nytt kreativt år med nya utmaningar och nya upptåg. Inför 2011 nämner jag inte några kreativa mål, med tanke på tidigare erfarenheter, utan jag tar det som det kommer.
Vill ni fortsätta föja med?
I så fall finns jag kvar här i mitt lilla rum.

Gott Nytt År på Er!

30 december 2010

Ett sista race!

Kör en sista omgång med skapade alster för julen 2010

 En liten rund ask som går att fylla med något gott eller en liten present






Spillbitspyssel



Strax innan jul kliade det något fruktansvärt i dom kreativa fingrarna och framför mig på skrivbordet låg mängder med spillbitspapper, och julpapper. 
I juletider brukar det, i allafall hemma hos oss, gå åt både en och två tändstickor och hemma i gömmorna fanns redan flertalet askar sedan tidigare askpyssel. 

Totalt blev det 20st stora askar där dom flesta gick  i svart och vitt med ett litet hjärta i rödaste rött, stilrent och snyggt om jag får säga det själv. Några gick i vitt och rött och blev mera traditionsenliga :)


Några "gåbortpåsar" blev det av dom större spillbitarna. 



Stämpel: Inkido

Efter presenter till dagisfröknar och nära och kära samlade jag ihop påsar, tändsticksaskar och några gamla kort som fanns hemma i gömmorna och tog med till jobbet i en "ta om du vill ha korg" 

22 december 2010

Julpresent.

En liten julpresent till dagisfröknarna blev det i år, ett ljus med tillhörande tändsticksask. Svägerskan hade gjort så fina ljus så jag var ju bara tvungen att prova.


Några moment  blir det innan ljuset är klart eftersom man först  stämplar på en pappersnäsduk som sedan rullas fast på ljuset med hjälp av bakplåtspapper för att till slut värmas med embossingsfönen så motivet smälter fast. 

8 december 2010

60-åring

Lite annat än julkort har jag scrappat under sista veckorna.
Ett grattiskort till en 60 åring. Vad passar bättre till en stickerska än denna stämpel...   
Vinrött och gråblått uppblandat med lite beige och ljusgrönt gjorde sig riktigt bra. Ville inte ha julkänsla över kortet utan lite mera höstigt.

6 december 2010

Svartsprayade secondhandfynd!

Tänka sig att vi redan är inne i december och här har inte förekommit ett enda inlägg sedan 9 november...  började starkt med julkort men sedan blev dom liggande, tappade inspirationen till att scrappa någon stans men pysslade på med annat istället.
Sonens rum har fått sig en ordentlig "makeover", så fantastiskt roligt det är att tapetsera när resultatet blir så bra :) Ljust och fräscht med lite tuffare inslag, sonen är nöjd och då är mamma nöjd:)

Nämnde tidigare i höstas att jag fått pippi på sprayburkarnas värld, då menade jag inte i "klotterform", jag har fyndtat på secondhand och allt har kommit i vägen för sprayburken och det mesta har blivit svart.

Visar två collage här med både före och efterblider...


Golvlamporna har jag tyvärr ingen före-bild på men tänk er en grön, en brun och en bronsfärgad... Nu är alla tre i högblank svart. Olika höjder är det på dom och inga lampskärmar utan enbart stora glödlampor.

Nu ska biskvierna chokladdoppas och barnen sövas,
här måste nämligen på julrim övas, 
Sedan julklappsinslagning med lite glögg och pepparkaka, den som kommer förbi får smaka...   



Sedan det gäller att flitig vara,
stickor och garn framåt fara.
Maska efter maska växer fram 
för att kunna hålla någon varm...


Nej nu ska jag ge mig :) överlåter rimmandet till svägerskan , hon är helt suverän på att rimma, och det är INTE jag.