28 september 2009

Graviditetsalbum

Som jag nämnt tidigare tog jag och svägerskan en fotodag för några veckor sedan, graviditetsfotografering stod på schemat och eftersom det inte är jag som är gravid var det hon som fick posera framför kameran, vilket hon gjorde HUR bra som helst. Många minnesvärda foton blev det och dessa har jag nu skrivit ut och monterat in i ett fint silvrigt album. Knöt en rosett runt och skrev ett litet kort. Alltihopa lades tidigt en morgon i deras brevlåda och finns nu i deras ägo :)


Ett foto av dessa kan ni få kika på lite här men dom övriga får dom hålla för sig själva.




Eftersom detta då ursprungligen var en scrapblogg kommer här också två grattis kort som har gått iväg på beställning och dess rätta mottagare nu har fått dom. Det översta gjordes innan min sommarledighet och var till en sticktokig 60-åring.

Nästa kort var till en hästtokig skolsköterska som fyllde 40år


Nu ska här stickas...


21 september 2009

Skärpedjup och stickning.

När jag, för snart 6 månader sedan, fyllde 30 år önskade jag mig lite pengar för att kunna utöka tillbehören till min kära systemkamera. Har tagit mig mååånga månader att fundera på om detta är något som jag ska satsa på eller inte, men efter en hel sommar med kameran som en tät följeslagare kom jag fram till att det är KLART att jag MÅSTE ha ett sånt här litet objektiv
i fredags landade detta hemma hos mig.
Objektivet är litet men inte priset :) men jag säger bara som kära maken en gång sa:
-En hobby måste få kosta...

... det han syftade på då var scrapbookingen men OJ vad han har fått höra det uttrycket från mig om och om igen sedan dess eftersom hans hustru är pysseltokig och har flertalet "hobbysar".

Senaste "hobbyalstret" blev en variant av en "basker" till lilltjejen som hon ska ha till vinterns finkappa, hon kommer se ut som en riktig karamell... snart har jag dessutom en likadan färdig till mig själv, fast i vitt.
På dessa fotona har jag dessutom övat med nya objektivet, måste tänka ordentligt för att få till skärpan och ljuset men övning ger färdighet brukar man ju säga...
Kolla in skärpedjupet!!! Det är för skärpedjupet jag ville ha objektivet, effekten av det grumliga i bakgrunden, eller i förgrunden, gör SÅ mycket för ett porträtt.


Lite scrappande har det också blivit, fick en beställning på en sådan ask som jag gav bort till en konfirmand (se tidigare inlägg) Hon hade sett den här inne på min sida och ville beställa en sådan till en blivande 50-åring.


Nu väntar lite mys framför bolibompa, några varv på min stickning blir det nog också :)


16 september 2009

Höstdagar passar perfekt för lite stickning.

I dag visar jag ett kort som levererades innan jag gick på semester somras. Ja jag vet, det är HUR länge sedan som helst men tjejen fyllde år i söndags så nu kan jag visa det :)
Mitt under tillverkningen av några studentkort skulle jag försöka tänka lite höstfärger och jag lyckades väl sådär men nöjd med kortet blev i alla fall jag och hoppas att även mottagren blev det.


Nu är det jobba som gäller på veckans kvarvarande dagar. På ledigheten har vi pysslat både utomhus och inomhus. Sytt gardiner, putsat fönster, kastat och planterat nya blommor utomhus och naturligtvis njutit av det otroligt härliga vädret. En stickning har fått följa med ut i solstolen och dottern längtar tills det blir klart så hon får börja använda det....


14 september 2009

En konstig ljusstrimma mitt på kortet gör det blekt i färgerna och det ser blaskigt ut, vilket det inte var i verkligheten. Gissar att det kan vara blixten som orsakat detta.

Ett enkelt och stilrent kort med en knapp som stjäl uppmärksamheten :)

Sist men inte minst ett kort till en 3 årig liten jänta, rosa ska det va - vad annars?


Ett snabbt litet inlägg blev det idag, nu åter till middagsstöket sedan tror jag kossorna i hagen väntar på fotografering :) det har nämligen dykt upp några färska kalvar så här på höstkanten...

9 september 2009

Fotokollage och småpåsar.

Det blir mycket lek med fotografier just nu, datorn är nämligen rensad och det går så bra att klicka lite här och lite där, utan att den protesterar :)
Här är mina busiga barn som ibland ställer upp på mina fotopåhitt. Här har vi gått ut några meter på kornfältet som växer nedanför oss, det blir inte mycket som stör i bakgrunden utan bara en härlig naturlig miljö.


Lite papperspyssel har det också blivit, några beställningspåsar som skulle fyllas med div godsaker...

Har några fler kort att visa men det tar jag en annan dag.

4 september 2009

Fotoutflykt.

Kameran laddades och pickniken packades, sedan tog vi en tur ut till havet där den långa fina bryggan och fyren så ståtligt står.
Vi hade FÖR bra väder eftersom vi hade solen i motljus hela tiden och dom enda molnen som behagade att komma in var några tunna slöjmoln.
Men man är ju inte den som ger sig i första hand så det var bara att prova inställning efter inställning och tillslut blev det några bilder som kan användas. Ofta blev dom antingen för överexponerade eller mer i siluettbild och då valde jag hellre lite överexponerat och ljust :)
En liten titt på lill tjejjen som vadrade ut på den lååånga bryggan...

och lilltjejjen som absolut inte skulle titta in i kameran.

Här ser man också dom tunna slöjmolnen.
Nu är det fredag och jag hoppas att alla ni får en härlig helg och något gott till fredagsfikat :)


2 september 2009

Mina små änglar.

En inspirationsrunda hos andra bloggare och sedan påbörjades denna LO. Den här gången var det rubriken på en LO som tilltalade mig och min LO fick exakt samma rubrik :)
Sedan har den legat till sig ett x-antal dagar innan den blev ihopmonterad och klar.
Symaskinen åkte fram och fick sy några vändor med raksöm, gillar den effekten och att sedan kunna vika/riva upp papperskanterna mot sömmen.
Självklart bjuds det på lite detaljbilder också.




Nu ska kameran laddas............