31 augusti 2008

En stor dag för en liten gosse.

Idag så kan jag visa två av några beställningskort som jag gjort under den senaste tiden, dessa har nu nått sin rätta mottagare och då är det ju fritt fram att visa dom här :)
Dom är till samma lilla goa kille som döptes igår, eftersom han fick dom samtidigt tycker jag att det är extra viktigt att man försöker få dom lite olika och jag tycker att jag lyckades ganska bra med det den här gången.
Material: Papper: cardstock, mönstrat-Maja Design mina vänner. Stämpel: Magnolia. QK: alfabetet Paige Mini samt Classic, fotohörnen (det stora). Cuttlebug(CB):embossingplatta till det gröna pappret bakom stämpelmotivet, stjärnorna. Dekorationer: Band-Youdo, Blommor-Prima, Pärlor-?, Stickles cinnamon på stjärnan.


Material: Papper: cardstock, mönstrat-?. Stämpel: Magnolia. QK: alfabetet Maddie Anne classic, ljuslågan. CB: den bruna datumtagsen utstansad i chipboard. Dekorationer: Blommor-Prima, blad-från ljusmanschetter, mellandelspärla, Brads-?, journalingruta-?, spets-?. Övrigt: fonten på ljuset är Scriptina.

Jag fick en fråga i föregående inlägg om vad jag ska göra i Göteborg. Jag ska på Nordiska scrap & stämpelmässan! Kan jag ha missat att tala om det för dig Jessan? det verkar högst osannolikt eftersom jag ständigt pratar om scrapp tycker jag själv, men kanske är det så, då beror det nog bara på att jag är så koncentrerad på ditt gulliga knyte när vi väl träffas :)

30 augusti 2008

Stökigt? - Absolut inte!

Igår kväll såg det ut så här inne i mitt lilla rum, KREATIVT KAOS kallar jag det för och min karl brukar bara skaka på huvudet. Så här brukar det se ut när jag är som mest kreativ, som tur är så städar jag efter varje gång :) men jag älskar det, däremot inte när mina barn har varit kreativa och det syns i hela huset, jag hade nämligen en hel pärlburk utspilld på köksgolvet igår! men fina halsband gjorde dom.
I veckan har det trillat in fler beställningar och eftersom jag ska till Göteborg nästa helg så måste man ju ligga i. Allt detta med ett leende på läpparna.

Ha det så gott alla ni där ute, nu ska jag sluta tråka ut er med detta, lite annat kommer nog upp här senare idag.
Idag fortsätter det perfekta pysselvädret...

26 augusti 2008

Triss i kort!

På samma surströmmingsmiddag som jag skrivit om tidigare uppvaktades även tre nyblivna föräldrar. Beställningen på korten kom in ganska sent så jag sa att om jag hinner så kan jag försöka göra något enkelt. Ja, och det var ju lättare sagt än gjort, tänkte först bara göra en "papperslapp" med ett motiv och lite text, men hur sjutton gör man det? kändes liksom för enkelt och blaha, blaha. Det fick istället bli minde kort i storleken 12x12 cm, och det gick superfort att göra, jag hade redan färdigmålade stämpelmotiv sedan tidigare och sedan tog jag fram pappers-spill och lite smått och gott, hips vips så var uppläggen klara och eftersom ytan är mindre så rymms det inte så mycket. Innuti fick det bli en liten dikt.
Själv tycker jag att dom blev lite extra gulliga eftersom storleken är en annan än jag brukar göra, det syns däremot inte så bra här men om man ser att stämpelmotivet tar upp en rätt så stor yta så förstår man kanske. Favoriten blev nog den översta, vet inte riktigt varför (förutom mottagaren, eller hur J/E!) men kanske för att den är enkel och stilren, konstigt egentligen eftersom jag annars gillar att ha MYCKET på mina kort, jag har ju lite tankesättet att ju mer desto bättre, men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig :) eller rättare sagt variera sig.

25 augusti 2008

Surströmming med uppvaktning.

Ikväll har det avnjutits en riktigt god surströmmingsmiddag tillsammans med arbetskamraterna, det kändes som om man rullade hem för egen maskin efter all mat och framförallt alla goda efterrätter, jag tror det var 6 st olika pajer och jag som älskar sötsaker var ju tvungen att ta en LITEN bit av alla :)
Vi passade på att uppvakta en av tjejjerna som fyller år framåt hösten och det var någon som hade fått nys om att jag kunde göra lite kort och frågade om jag skulle kunna tänka mig att göra ett sådant, det är ju klart att man vill det.
Lite höstiga färger börjar krypa sig på men jag har försökt att även behålla lite av sommaren i det med knalligt turkost och gult.

Material: Papper: cardstock, mönstrat-My Minds Eye ( 29th street market). Stämpel: hÄnglar & stÄnglar. QK: alfabetet Ginger Mini, tagsen samt dom små runda ringarna runt snörningshålen. Dekorationer: Blommor-Primas olika kollektioner, Brads-Basic Grey, sliverringarna köpta via Inkywings, scrapperfloss samt band-?.

Fler kort gavs bort men det får ni kika på en annan dag :) Ha det så gott tills dess.

19 augusti 2008

Mera kort, och fler väntar...

Här är ett betällningskort till en liten Wilmer som kommit till världen. Återigen har jag skapat av ljusblått och orange, kan verkligen rekommendera er att prova den kombinationen. Jag gillar den skarpt.
Papper: cardstock, mönstrat-?. Stämpel: hÄnglar & stÄnglar. QK: alfabetet Ginger Mini, små tags samt dubbeltags. CB: embossingplatta till det orangepappret. Dekorationer: Blommor-Prima, Brads-basic grey, litet hjärta-via Inkywings, runda gemet-Makingmemories, Spets-Memory Keepers.

Idag fortsätter regnet att vräka ner, jag och barnen som tillbringar nog denna dagen inomhus också. Igår bakades det bullar samt en farligt god chokladkaka, frågan är vad vi ska hitta på idag? Maken är söderut i veckan så nu sover barnen inne hos mig eftersom deras rum ät tömda på möbler och taken och fönstren ska få en omvandling från gulnat furu till vitaste vitt. Igår kväll fick alla skarvar ett varv med latex (tacka vet jag latex) slutresultatet blir så bra då. Ikväll blir det att grunda allt ett varv.
Hoppas även hinna med att sitta lite vid scrapboret för det är många kort som väntar på att blir gjorda och levererade.
Ha det så gott, lovar att bjuda på före och efterbilder när det är klart.

15 augusti 2008

Lyckliga jag :)

Jag har gjort ett beställningskort där beställaren ville att det skulle vara med ett foto på självaste huvudpersonen. Sagt och gjort - här är resultatet. Ser ut som en LO(albumsida 30x30cm) men det är faktiskt ett kort på15x15cm.
Blixten på kameran har gjort färgerna så disiga, i verkligheten är dom klarare och så där smutsigt-rivna som jag gillar. Beställaren var i alla fall nöjd :) det är jag med. Material: Papper: cardstock, mönstrat KI company. QK: Studio classic. Dekorationer: Pappersram runt fotot-KI company, Blommor-Prima essential samt från liten/mellan flower punch, Blad från gamla ljusmanschetter, Brads-reprint, Nyckel-bazill chipboard, Made with love hjärtat- via Inkywings, Spets-You Do, Stämpel: Kvittostämpel köpt via Inkywings.

Sedan tänkte jag ni skulle få se vad jag har gjort av mitt nya favoritpapper....



Som jag nämnt tidigare så brukar jag göra om här hemma när min karl är bortrest och i veckan var han i Kiruna ons-tor och då passade jag på (fast denna gången visste han att jag hade köpt tapeten) onsdagkväll när barnen lagt sig tog jag fram sakerna och två timmar senare var fondväggen klar ( hade spacklat skarvarna på morgonen). Helnöjd blev jag, dels för att det gick så bra att tapetsera själv samt att resultatet blev så bra, även min karl tycker att det blev snyggt.

Som jag har väntat på denna fondvägg, redan när vi köpte huset jan-03 så ville jag ha en fond men kunde inte hitta någon som jag ville ha samt att jag nog var lite för feg. Men nu när jag har varit på jakt efter en fondtapet till dotterns rum så trillade jag över denna och kände att den SKA jag ha, då var det ju bara att handla.

Dotterns fondvägg blir av denna tapet.



Bild låndad från ECO

Nu ska jag fortsätta att vara lite kreativ, många kort som ligger och väntar på tillverkning :) Idag är jag nämligen barnfri och kan sitta i lugn och ro i mitt lilla rum. Mina älskade föräldrar ringde på fm och frågade om dom fick låna barnen och åka till stugan, klart att dom fick det och barnen hoppade upp och ner av lycka. Väskorna packades och när dom kom och hämtade dom lämnade mamma två biocheckar till mig och D som plåster på såren *hi,hi* så ikväll gissar jag att det blir till att gå ut och äta samt att gå och kika på bio, om jag får bestämma så blir det nog MammaMia.

Ha det så bra, hoppas att ni får en bra helg, själv så jobbar jag lör och sön.

14 augusti 2008

Kreativiteten är tillbaka...

Istället för ett Tack-kort så kan man ju faktiskt lika gärna ge den man vill tacka lite choklad, det blir väl vem som helst glad av. Detta var vad en av mina"kunder" just gjorde, hon beställde två tack-kakor, en i turkost/brunt samt en i rött/blått.
Jag packade i min iver snabbt in dom i cellofan och klistrade igen, sedan kom jag på att jag måste ju ändå fota dom också för att ha något att visa här inne på bloggen, så det fick bli ett foto med glansig cellofan därav den lite konstiga bilden.
Material: Papper: cardstock, mönstrat-? Stämpel: hÄnglar&stÄnglar. QK: alfabeten Studio classic samt Finale, blad.
Dekorationer: blommor-Prima, små blommor från en punch, Brads-Basicgrey.


Tänkte också passa på och visa er mitt nya favoritpapper här hemma, svart/vitt/beige och en aning sliver... undra vad för fint det blir av detta?


Nu ska jag ta mig lite efterlängtat kaffe och sätta mig på plats vid min kaosartade pysselplats och påbörja lite projekt som jag har framför mig. Inspirationen har återvänt och nu är det bara att passa på.

12 augusti 2008

Jag har fått en award!

Jag har fått en award från gulliga Therese, TACK! (tyvärr så lyckas jag inte med att länka vidare till henne här i inlägget men hon finns här till höger i listan med andra bloggare) tänk så kul att lilla jag kan inspirera någon annan, det trodde man ju aldrig när jag började med denna hobby för ganska precis 2 år sedan. There's some rules for this award as well:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls you’ve nominated.
Jag väljer att inte nominera några speciella utan delar ut den till er med bloggar som jag besöker ofta och lämnar kommentarer hos. Tack för att ni inspirerar mig på ett eller annat sätt :)

10 augusti 2008

Inte bara en scrapblogg, en pysselblogg :)

Oj, oj, oj, nu var det LÄNGE sedan det blev något inlägg. Inspirationen är definitivt inte på topp, i alla fall inte när det gäller scrappandet, men från tidigare erfarenheter så vet jag att den återvänder och då är inspirationen STOR.
Under tiden är det bara att vänta och göra andra saker, jag har tidigare nämt att jag tog garn och virknål med mig när vi for på stugan, det fick även följa med mig i bilen ner till Gävle (finns det något bättre pyssel i en bil än att virka/sticka?) Många rutor har det hunnit bli men det är fortfarande många kvar tills det kan bli ett överkast/filt till lillgummans nästkommande säng.
Hon ligger fortfarande i spjälsängen, ganska hemskt med tanke på att hon är 2,4 år men hon trivs så bra i den. Det som är på gång nu i inspirationsväg är att hon ska få en total makeover av sitt nuvarande sovrum, jag målade det i för 1,5 år sedan men färgen blev definitivt inte den ljusa-milda-lila som jag ville ha utan en färg som går mot lila-cerice. Det skriker i ögonen när man kommer in i hennes rum, dessutom är taket och fönstret i furu så jag tror att det är det som ger den hemska färgen. Ialla fall så ska det nu målas vitt, tak, fönster samt väggar. En av väggarna blir en fondvägg. Det ska bli ett ljust flickrum med möbler som går i vitt, står för tillfället i garaget färdigmålade och väntar på att få flytta upp. Hennes säng är en gammal utdragssäng som mina barns gammelfarfar har byggt och deras farfar, pappa, samt kusiner har sovit i. Den är mörkbrunbetsad med lite skavanker men jag tänkte att den skulle få vara kvar som den är eftersom det är lite av charmen.
När målningen av rummet drar igång? det blir nog inte veckan som kommer utan nästa, då är maken bortrest och jag jobbar bara två dagar. Gillar att göra om här hemma när han är borta, han har liksom vant sig med det. Dessutom tycker han att det är ganska så skönt, han behöver inte vara inblandad i mina planer då heller.
Dessutom ska en fondvägg upp i vårt vardagsrum också :)
Planering för badrumsrenovering pågår också, men det är inte så lätt att veta vad man riktigt vill ha, men jag har kommit en BRA bit på väg.
Ha det så bra alla ni som är in här och kikar, visar kanske lite före och efterbilder sedan.

3 augusti 2008

Kalas x 2 i helgen

Nu var vi där igen, ett kort till en kille, hur ska man få det att inte se för gulligt ut? Jag har i stort sett slutat använd mig av stämpelmotiv på dessa killkort och jag tycker själv att det blir ganska bra ändå. Eftersom jag istället använder mig av ett stort namn och åldern så behövs det inte så mycket mera, blommorna är ju svåra att låta bli att använda eftersom det är något av en favorit hos mig, dessutom så fyller dom ju ut lite på kortet :)
Resultatet blev så här, dock inte lika snett i verkligheten - det är min scanner som har fått frispel. Material: Papper: cardstock, mönstrat Maja Designs serier Mina Vänner. QK: Alfabetet Finale. Stämpel: Journalingrutan från Easer (tror jag) Dekorationer: Blommor -Prima, Brads-Basic Grey., Band-? Grodan: Embossingplattan Textile
Ett beställningskort till ett bröllop har också gått iväg. Önskemålet var i naturella färger och att brudparet har en norskskogskatt som dom håller kär. Klart att kissen då måste få vara med på ett hörn :)
Scannern har förstärkt den gröna färgen, den är mildare i verkligheten.
Material: Papper:Cardstock, mönstrat- Maja Designs serie Du & Jag. Stämpel:brudpar-Magnolia, Katten-Whipper Snapper Designs. QK: Alfabetet Ginger mini, tags. Dekorationer: Blommor-Prima, brads-Reprint, silverringarna -från Inkywings, hjärtat på katten är utstansat med en punch, Grodan: Embossingplattan Swirls.
Till slut så är det ett snabbscrappat kort till fasters hjärtegryn som har fyllt 1 år och har kalas idag. Snälla svägerskan har ordnat med ett kalas tidigt på fm så att faster ska kunna vara med, jag jobbar ju i helgen och idag är det kvällspass som gäller :( längtar tills jag får se hjärtegrynet det var ju två, jaTVÅ! veckor sedan vi träffades.
Samma sak här- scannern har gjort det blekare än vad det eg är, samt att jag inte lyckades få den att fokusera på flickan.

Material: Papper: cardstock,mönstrat från Maja Designs serie Mina vänner. Stämpel: Magnolia. Dekorationer: Band-Åhlens, Blommor -Prima, blingstenar-Heidi Swapp, glittersticks på blommorna samt på kronan. Chipboardkronan är egentillverkad med hjälp av grodan.



1 augusti 2008

Inte klokt!

Tänka sig att det har varit 4000 besökare här inne i mitt lilla rum, det är ju inte klokt, men oj så roligt. Ja, jämför man med dom riktigt duktiga scrapparna som har flera hundra besökare varje dag så har man ju inte så mycket att komma med, men vad gör det, jag gör ju detta för att jag tycker det är kul.

Just nu så är inspirationen INTE på topp, vet inte var den tog vägen för den fanns här för någon dag sedan, men jag vet att den kommer tillbaka och då brukar den göra det med stormsteg. Så nu är det bara att vänta ut den.

Igår träffade vi en liten kille som kom till världen i mitten av juli och då fick han naturligtvis ett litet kort i samband med lite kläder.
Det var allt för idag, ingen materiallista blev det idag ni får klara er utan det för nu vill jag gå och sova, kl är 23.59 och jag börjar om att arbeta kl 06.45 imorgon. Godnatt och ha en trevlig helg ni som är lediga :(