28 juli 2008

Då var man på hemmaplan igen.

Vi var, som jag nämnt tidigare, ner till Gävle på bröllop i helgen. Eftersom jag hade semester sommarens första period då det mest regnade så var det ju klart att man nu skulle sitta i bilen sommarens varmaste dagar. Jag var bara ledig fre-måndag så det blev mycket bara sitta i bilen, men vad gör man inte för att gå på bröllop?
Carro och Johan som gifte sig var ju naturligtvis väldans fina och nu ser jag bara fram emot att få sätta mig och scrappa lite foton från bröllopet.
Ett "telegramkort" blev det även till detta brudpar men denna gången använde jag mig av några gamla foton som jag hade och satte dom i var sin ram på framsidan. Nyckeln symboliserar att "Ni har nyckeln till varandras hjärta".
Ska bara tillägga att färgerna på kortet inte var lika bleka i verkligheten som dom är här, det är mera grönt och brunt, mycket rivna kanter :) Material: Papper: cardstock, mönstrat från Maja Designs serie Mina vänner. QK: Alfabetet Finale(kommer inte ihåg vart dom små sifforna kom ifrån). Dekorationer: Blommor-Prima, Brads-Reprint, Silverrngarna är från Inkywings, Nyckeln är Bazills chipboard, Hjärtat är egentillverkad chipboard med hjälp av "grodan". Spets samt band-? Ramarna är från KI Memories.

Till samma brudpar hade jag även en beställning på ett kort som dom fick tillsammans med en vinflaska.

Material: Papper: cardstock, mönstrat från Maja Designs serie Du & Jag. Stämpel: Magnolia. QK: Alfabetet Paige Mini, tags. Dekorationer: Band-?, Blommor-Prima, Brads- ?, Silverringarna köpta från Inkywings, hjärtana är egentillverkade chipboards med "grodan"

Ja nu ska jag sätta mig och försöka göra klart lite beställningar som ligger och väntar.

Ha det så gott!


22 juli 2008

Premiär!

Oj vad klurigt, men oj så roligt det var. Vad är det då jag har gjort?
Jo mitt första clearalbum är scrappat. Har länge haft det i lådan och inte riktigt vetat vad jag skulle göra med det men nu hade jag lite foton och inspiration till att göra något av dom. Lite papper, blommor och övriga dekorationer sedan så flöt det bara på. Sida efter sida växte fram (naturligtvis med lite extra inspiration från andra bloggar :) och sedan var det klart.
Om jag är nöjd? Jajjamensan!
Makens kommentar var: -Vet inte om jag tycker det är så imponerande, man ser ju igenom till nästa sida. Ska det verkligen vara så?
Jag: -Ja men HALLÅ!, det är ju liksom det som är vitsen, men man kanske måste vara scrappskadad för att fatta poängen och det fiffiga med det, inte vet jag. *hi,hi*

Ja ni kanske vill se lite av det också? Men jag bjuder dessvärre inte på hela albumet utan bara på lite tjuvtittar, ibland måste man få vara lite privat och hålla lite saker för sig själv.




Ha det så gott alla ni som är lediga i det fina regniga vädret, själv åker jag och jobbar kväll, men i veckan har jag nedräkning. Bara tre arbetsdagar sedan blir det minisemester ner till Gävle. Då är det bröllop som nalkas. Vi längtar, Carro & Johan!

20 juli 2008

Bröllop!

Visst kan man skicka ett telegram i kortform. Det har i alla fall jag gjort, till en gammal kompis som har gått och gift sig i helgen.
Material: Papper: cardstock, MajaDesign serien Du & Jag. Stämpel: Magnolia.QK: tags. Dekorationer: Blommor -Prima, silverringarna i blommorna-från Inkywings, brads-Basic Grey, hjärtanden är egentillverkade chipboards utstansade i "grodan". säkerhetsnål- ?, band-?.

Ja det var allt för den här gången, det blir lite glest med inlägg och saker att visa nu så här mitt i sommaren, dessutom ska jag strax till jobbet, vissa är ju så lyckligt lottade att man jobbar helger :)



15 juli 2008

Födelsedagsbarn

Så irriterande, det står att detta inlägget är gjort den 15/7 fast det är idag den 17/7 jag har publicerat det. Jag var ju bara lite före i tiden och skrev det klart den 15/7 men inte visste jag att det var det datumet som skulle stå överst *morr*. Men ja, ja *suck*, det får väl vara så då, jag orkar ju inte skriva om allt :)

Några födelsedagsuppvaktanden är avklarade nu och då kan jag visa korten som dessa tjejjer fick.

Först ut är ett syskonbarn som fyllt 11 år, det är denna tjejjen som brukar få mina scrapsaker när jag har rensat ut sånt som jag inte längre vill ha och hon blir ju överlycklig eftersom hon också tycker om att scrappa.


Material: Papper: cardstock, samt embossad cardstock, Making Memories. Stämpel: hÄnglar & stÄnglar Alfabet: thickers. Dekorationer: blommor-Prima, hjärtan-egentillverkade chipboards med hjälp av grodan, band-? brands- Reprint ,journalingrutan-makingmemories.


Sedan är det en vän som fyller år idag, när jag gjorde det här kortet insåg jag att ljusblått och orange inte alls är dumt tillsammans, sedan är ju smaken som baken - delad, men jag gillade det så längre fram kommer ni få se samma färgkombination fast andra upplägg...


Material: Papper: cardstock, samt embossad cardstock, mönstrat-?.QK: alfabetet Studio Classic, fotoankare. Stämpel: Magnolia. Dekorationer: blommor-Prima, brads-Basic grey.
Förresten- GRATTIS tjejjer! , M i efterskott och Jessan idag. Hipp, hipp hurra.


Högen med foton blir bara större och större...

En LO visar jag här idag, inget märkvärdigt bara ett kort på mig och lillflisan. Visste inte hur jag skulle få ihop det men nu får den se ut så här och jag kan ta tag i fler foton. Jag har massor av foton som jag vill få scrappade men jag har ingen anining om hur jag ska hinna med det, tiden är det ju ständigt bristvara på... Dessutom har jag massor av ideer och inspiration till alla möjliga olika projekt, men vi får väl se vad det blir av det hela.
Snart piper jag iväg till jobbet, japp idag börjar allvaret om för mig. Semestern är avklarad för min del, barnen och maken har tur för dom fortsätter att vara hemma fyra veckor till. Vädret tänker jag inte klaga på, även om det bara har varit fyra dagar med riktigt sommarväder, för jag har ialla fall fått vara ledig och bara varit med familjen och det gillar jag.

Ha det så gott alla ni där ute och tack för att ni kikar in här och lämnar ett litet spår efter er, det är alltid lika roligt.

12 juli 2008

Kort till Ville

Ja då äntligen får jag visa något nytt, ett beställningskort till en liten kille som har sin dopdag idag. Upplägget kanske känns igen av er som tidigare kikat in här men varför förkasta ett upplägg som fungerar bra :) Beställaren ville ha det i brunt och turkost och så här blev restultatet. Material: Papper:Cardstock mönstrat-Majadesign-Mina vänner. Stämpel: Magnolia färglagd med Promarkerspennor QK: alfabetet Ginger Mini, små och stora tags, ljuslågan. Dekorationer: Blommor-Prima, Brads-små-?-stora YouDo, hjärtat-märke-? köpta via Inkywings, band-?, brun scrapperfloss, säkerhetsnål-?. Dopljuset har jag gjort själv. Det turkosa pappret är embossat med "grodan"

Sedan ska jag fortsätta att plåga er med en närbild (gillar själv närbilder) av det lilla hjärtat som hänger i bandet runt ljuset.


Nu ska jag ut i solen och njuta, barnen surrar om att dom vill BADA!!!

9 juli 2008

Scrapdag hela dagen lång-nästan.

Idag har jag och några fler suttit och scrappat från kl 9-16. Så kul och inspirerande det är, ibland är det mest skratt och surrande men tidvis så är det total tystnad när alla är koncentrerade. God mat och trevligt sällskap, tack för det !
Tänkte jag skulle visa hur bordet som vi satt kring såg ut när det var som mest kreativt kaos, ångrar att jag inte fotade golvet också eftersom det var belamrat med massor mer scrapsaker är vad som rymdes på bordet. Vad fick jag då gjort under dagen? En LO på busiga lilla dottern när hon badar i poolen. Jag gjorde även två kort men som jag av förklarliga skäl inte kan visa här ännu, som vanligt :)
Material: Papper, cardstock, mönstrat-We R Memory Keepers, ALfabet: QK Washington. Dekorationer: Pil-Chipboard från Bazzill, band-Åhlens, lilla, punchinella -Inkywings, vattendroppar-cloud9design FISKARS

När jag sedan kom hem så monterade jag ihop en LO som jag hade liggandes på skrivbordet här hemma. Måste säga att den är mycket härligare i sina bruna och gröna toner i verkligheten, men kameran ville inte bättre.


Material: Papper: cardstock, mönstrat-Maja Design Minavänner. QK: alfabetet Spicy chicken. Dekorationer: Blommor Prima samt Reprint, brads Reprint, silverringar-Inkywings, journalingruta-?, nyckel-Bazzill, pil samt hjärta är egentillverkade chipboards, spetsen-?
Chipboarddekorationerna är infärgade med stämpeldyna sedan är det ett tjockt lager med krackeleringslack på. Lite detaljbilder på dess bjuder jag på här





8 juli 2008

Alfabet som heter Kyckling???

Titta vilka fina alfabet jag och svägerskan har fyndat på e-bay. En femtedel av priset som man får betala i Sverige har vi betalat, det kan man kalla för KLIPP!
Min lilla son som är scrappintresserad, han är 4år, frågade vad alfabetenas namn betydde för något och när han fick till svar att det var något med kyckling fick jag till svar;
KYCKLING! ha,ha,ha men mamma inte kan det ju var kyckling du stansar, du är ju tokig.

Så här ser fonterna ut, alfabetena tar verkligen scrappningen till en annan dimension, det blir så stort och effektfullt. En sån där sak som man bara MÅSTE ha, eller hur... som så mycket annat.

Ja sen så har jag ett litet "bra att ha" kort som jag kan visa, det gjorde jag igår kväll av lite spillbitspapper som låg framme samt ett färdigmålat motiv som jag hade sedan tidigare. Kortet är lite mindre än vad jag vanligtvis brukar göra samt att ihopvikningen är i toppen.

Material: Papper: cardstock, mönstrat-?. Stämpel: hÄnglar & stÄnglar. Dekorationer: blommor från YouToo, brads-Reprint, silverringen i blommorna- Inkywings, band-? Chipboardtags samt hjärta är egengjorda med "grodan".


Nu ska det laddas inför scrapdag imorgon, hela dagen ska det bara sitta och scrappas med några andra tjejer, får väl se hur mycket det blir gjort- brukar bli mycket surrande och skrattande istället.

7 juli 2008

Spillbitskort

Satt igår kväll och gjorde ett kort till någon som snart fyller år, kortet kan jag som ni säkert förstår inte visa här ännu, men sedan gjorde jag ett till kort av spillbitar som låg kvar på bordet. Det blev ett "bra att ha" kort, en liten kram kan man alltid ge bort.
Färgerna är väl inte riktigt det jag oftast använder mig av men med "rivna" kanter och lite chalkfärg på kanterna, blommor och band samt min nya favorit chipboard (hjärtat) så blir det nog lite Karolinastil över det hela.
Material: Papper: cardstock som bas samt embossad cardstock, mönstrat från Makingmemories. Stämpel: hÄnglar & stÄnglar. Dekorationer: Blommor-Prima, Brads-Reprint, band-?, kram-thickers american crafts remarks. Hjärtat har jag själv stansat ut i chipboard samt färgat in.

Nu ska jag ut i garaget tillsammans med målarpensel och färg, lite möbler ska få en ny skepnad i form av vitt och dotterns rum en makeover.

5 juli 2008

Små grodorna, små grodorna...

... är lustiga att se.
Visst är det ute på gräsmattan dom hör hemma dessa grodor, denna är inte ens en liten groda utan en några kilos tung "plastmojäng" som är grönare än grön. Denna fula stansmaskin heter egentligen Cuttlebug (CB) men jag kommer nog oftast att kalla den för grodan :)
MEN den är ju så otroligt användbar och så kul att använda, man bara sitter där med ett stort leende när man använder den, scrapptokig som man är. Denna gröna sak är nu in min ägo (tillsammans med svägerskan E) så praktiskt - vi bor nämligen bara några hundra meter från varandra.
Flertalet, rättare sagt 10 olika, emobssingplattor är inhandlade, några dies, ett QK Finale alfabet samt att vi väntar på två QK alfabet, Washington samt Spicy Chicken från USA.
Den kommer nog bli ett bra komplement till min QK-tång, som jag fortfarande håller väldigt kär.


Jag måste ju även visa vad jag har gjort med denna groda, ett beställningskort till en 30-åring som gillar att campa med husvagn. Ber om ursäkt för den suddiga bilden, men det går så dåligt att scanna med metallringarna på blommorna.

Material: stämpel: hÄnglar & stÄnglar papper: cardstock som är embossad med CB, mönstade papper från Maja Design-sommarkollektionen 2007. QK: alfabetet Studio Classic samt siffror från Katie Classic Dekorationer: Blommor från Prima, brads ?, silverringarna är köpta via Inkywings, vet dock ej märket. Husvagnen är hämtad via Google.
Jag har gjort lite fler kort med hjälp av denna groda med inget som jag kan visa här just nu :) men det kommer lite senare.
Ska inte glömma att tacka för en award som jag har fått från Therese, så otroligt glad jag blev det är ju alltid roligt om man kan inspriera någon med det man gör.