30 juni 2008

Pyssel och mys...

Pysselsakerna är åter packade och nu avgår bilen till stugan igen. Nytt garn är inhandlat för lite virkning, det tog slut rosa till det tidigare projektet och jag kan inte få tag i mera nu förrens sommaren är slut *snyft*. Nu var det bara att byta färger och börja om på nytt.
Scrapsakerna är ju också packade för nu ska det göras några beställningskort, ( L du får ditt innan helgen, jag lovar)Ett bröllopskort på beställning som är levererat och nu har även brudparet gift sig så då passar jag på och visar det här. Stämpel: Magnolia QK: alfabetet Ginger mini, tags.
Papper: cardstock, samt Maja Design -Vi två.
Blommor : Prima samt You To. Övrig dekoration: Fotohörn, silverpärlor-Panduro, band -Dekorera Med Mera, scrapperfloss

29 juni 2008

Projektet... som var till en liten nykomling

Ni som kommer ihåg mitt projekt som jag tjatat om tidigare, som jag körde fast med och inte riktigt visste om jag överhuvudtaget skulle kunna få ihop, det hamnade i garaget och där slutade min historia...

I garaget genomgick den ett färgbyte och blev totalt ommålad, från blått till grönt.
Jag har nog bytt papper sisådär en tre gånger och sedan visste jag precis hur det skulle vara, då var det bara att plocka ihop lite av allt som finns i gömmorna och börja skapa. Resultatet blev detta...


Framsida
Baksida

Detaljbild av nyckeln för att visa hur krackeleringslack blir. (har fått frågor om det)

Material: papper: s.e.i chick-a-do samt cardstock. alfabet: chipboardboksäver -Panduro, Dekorationer: blommor från Prima Marketing samt Reprint. Brads-Reprint, silvergrejjen i blomman är Panduro. Chipboardnyckeln -Bazill chips, journalinglappen-? Band -?
Gem-?
Bokstäverna samt nyckeln är infärgade med chalk-stämpeldyna sedan har jag satt ett tjockt lager med krakeleringslack på dessa.

Väskan packade jag med kläder och gav bort till våra kära vänner som har fått en liten nykomling i familjen. Tänkte att man kan ex. samla alla kort (då menar jag ej foton) som barnet kommer få vid olika tillfällen - födelse, dop mm. Det är ju bara ett ex vad den kan användas till.


Ja ett litet kort rymdes ju också i väskan och det såg ut så här.


Stämpel: Magnolia. QK: tags, bladswirlen samt dom små bruna pluttarna-vet ej vad dom heter:) Dikten är hittad på någon annan blogg, vet inte vilken.







27 juni 2008

Känslan av att vara nöjd...

Ibland kan det vara svårt att skiljas från saker som man är så där VÄLDIGT nöjd med. Det här kortet, som för övrigt är ett beställningskort, är ett sådant kort.
Jag kan inte riktigt förklara vad det är som jag tycker är så bra, jag tror det är ALLT, själva helheten.

Beställaren ville gärna ha med mycket info om den lilla gossen men samtidigt uppmärksammade hon mig på att det kanske skulle bli för mycket text... Ja ibland är man påhittig och denna gången var jag det och kanske är det just därför som jag känner mig nöjd. Klocktid, längd och datum är lite annorlunda dokumenterat än vanligt.

Det som är extra roligt denna gången är att mottagaren av detta kort är en mycket nära kompis till mig.
Ja, ikväll får vi se det lilla knytet för då ska vi dit och snosa lite. Kanske dyker det då upp något lite senare som jag kan visa här...


Stämplar: pojken från Magnolia, almanackan är från Inkywings (tror jag), magnetstämplar- alfabet- Making Memories.
QK: alfabetet Paige mini, siffror Ginger mini, klockvisarna är från en QK-dies, snöflinga som är sönderklippt :)
Papper: cardstock samt mönstrade från MajaDesign-mina vänner.
Dekorationer: klocka från Heidi Swapp, scrapperfloss, öljetter, "måttbandet" är från dekorera med mera-(butiken har upphört.)

Ja ni som lägger märke till att jag har utökat min information om vad det är jag har använt för material är det pga att jag har fått så många frågor om vad jag använt (vilket är mycket roligt) och tänkte då försöka mig på detta så gott jag kan.
Ja, ikväll får vi se det lilla knytet för då ska vi dit och snosa lite. Kanske dyker det då upp något lite senare som jag kan visa här...

23 juni 2008

Nu packas det...

Tänka sig att en liten behandling i garaget kan göra det så mycket lättare, nu är jag på gång med mitt omtalade lilla projekt. Nu ligger det saker över hela bordet för att jag ska kunna se vad det är jag vill ha med; band, spets, chipboardbokstäver,blommor, brads, papper - jag allt möjligt faktiskt. Allt detta skall sedan packas ner och tas med upp till stugan dit vi åker imorgon. Där ska projektet färdigställas.
Nu har jag tjatat om detta projekt i flera dagar så jag tänkte att jag skulle bjuda på en liten sneakapeak, jag gillar ju sådana :)

Ett minialbum med tillhörande papper och dekorationer samt foton är också nedpackat ifall att inspirationen är på topp och vädret är dåligt. Lite garn och virknål får också följa med, OCH en nyinköpt bok-deckare- så klart. Om jag känner mig rätt så kommer jag hinna med allt detta men boken får nog ligga kvar där hela sommaren.

Tur att man har en karl och son som gillar att vara ute och fiska, då kan jag och dottern pyssla på själva.

När vi packar bilen imorgon så vet jag att D kommer titta på mig och säga; - ska vi inte ta och köpa en takbox för alla dina pysselsaker, för snart rymms vi inte själva i bilen- och allt detta säger han med ett leende på läpparna *underbart*


Nu är det mys i stugan som gäller hela veckan, ha det så bra och tack för titten.

Fastkörning som resulterar i en LO

Nu går det inte längre, jag tror jag blir tokig, mitt projekt som ligger på bordet får jag bara inte till. Jag har kört fast, kommer inte vidare- just nu ligger det i garaget *hi,hi* hoppas att det kommer gå lättare efter den behandlingen det har fått genomgå där inne.

Så istället för att göra det färdigt blev det en snabbscrappad LO. Lite papper, blommor och färdiga bokstäver från ett månadspaket hos skaparlusten så blev denna till. Fort gick det, men en ny sida till lilltjejens album blev det ju i alla fall.



22 juni 2008

Beställningskort.

Ja då var en trevlig midsommarhelg avklarad. Själva midsommarafton firades på några kompisars stuga som ligger ute på en ö. Det var första gången vi var där och definitivt inte sista heller, det var hur mysigt som helst - en riktig sommaridyll har dom.

Midsommardagen har det för oss blivit en tradition att fara på midnattstrav, vi är inga travmänniskor men just denna dagen är vi det. Vädret var lite lurigt men när vi väl kom fram så sken solen och vi bara satt och njöt, tittade på folket - ja på hästarna också...

Lite kort är också producerade, först ut ikväll blir ett beställningskort till en dagisfröken som jag tror har fått sitt kort nu.
Ni får ursäkta den suddiga bilden men min scanner ville inte göra jobbet bättre eftersom dom silvriga "pluttarna" står upp så mycket så skärpan vill inte infinna sig :)


stämpel: hÄnglar & stÄnglar
QK: alfabetet Maddie Anne Classic, samt Maddie Anne Classic, myror, blad.

Sen så har jag en kompis som har fyllt 30 och hon har också fått sitt kort nu. Ni som har hängt med här på bloggen ett tag nu läste i vintras att jag hade gjort flera kort när jag var på stugan men inte kunde visa alla. Detta är ett av dom korten, ibland är det bra att vara ute i god tid :)
Stämpel: hÄnglar & stÄnglar
QK: alfabetet Maddie Anne Classic
Nu ska jag fortsätta med mitt projekt som ligger här på sidan, det går liksom inte frammåt, jag tror att jag måste byta färg...

19 juni 2008

Julafton mitt i sommaren?


Tänka sig att vi redan är framme vid midsommar, usch vad fort tiden går och dagarna från semestern bara rusar iväg. Idag har jag och svägerskan varit uppe i stugan och städat. Putsat fönster, bytt gardiner osv, osv... Fint blev det i alla fall och jag längtar tills vi ska dit.


Midsommar var det ju jag skulle skriva om; varje år på julafton så har våra underbara grannar alltid ställt ut något gott till oss på våran bro, och vi brukar ge dom något till midsommar och i år så blir det detta som står på deras altan i morgonbitti när som kliver upp.


Vilken lyx att kunna gå ut och fota nu i kvälls solen och kl är 22, det är riktig sommar uppe i norr.


Framsidan
Baksidan

Instruktion på "taket"

Innehållet


Ja en massa små chokladbitar som passar perfekt till kaffet. Detta har jag nu suttit och knåpat ihop i kväll och med tanke på hur fort det gick att göra så är jag himlans nöjd :) Nu ska jag bara slå in den i lite cellofan och knyta lite fina snören så är det sedan klar för leverans.

Hoppas att ni som är in här och läser får en riktigt mysig midsommar.



16 juni 2008

Äntligen

Här kommer som utlovat dom resterande bilderna på mitt lilla projekt som ni fick några sneakapeak foton på. Har väntat i några dagar på bra fotoväder men det verkar inte infinna sig här uppe i norr så nu fick det bli på altanen med hängmatta, utemöbler och rullgardiner som bakgrund men, men, det kanske är bättre än inga bilder alls.


Håll tillgodo...







Detta var hur kul som helst att göra och jag är ju som sagt väldans förtjust i att göra mini/tema album så det lär bli många fler gissar jag.
Nu kan jag även visa två andra kort som jag har gjort. Det första är ett beställningskort till ett brudpar där brudgummen jobbar som flygmekaniker och deras bröllop skulle gå i färgerna blått och vitt för buketten bestod av vita rosor och blå nejlikor


Stämpel: brudparet från Kortmakaren, alfabetet från Making memories magnetstämplar, texten i bakgrunden från Scrapaddicted.
Svägerskan Lisa har också fyllt år och naturligtvis har hon också fått ett litet kort, vem trodde något annat, alla i min närhet belamras ju av kort nu för tiden och än så länge har ingen klagat så det är väl bara att fortsätta med det då.
stämpel : flickan från hÄnglar & stÄnglar, texten från Pysselmyran tror jag?
Idag är min första dag på semestern, den börjar ju inte så lovande vädermässigt men vad gör det egentligen när man kan vara inne och mysa med barnen och kanske pyssla lite för det gillar mina barn.
Nu ska jag försöka fortsätta med det projekt som ligger på mitt pysselbord, jag altrar en sak och det ska bli spännande att se om jag lyckas få ihop det till något fint.

11 juni 2008

Tjuvtitta på inspirationen

Idag har jag och barnen varit till älskade svägerskan E och fasters hjärtegryn och hälsat på, där fick vi förutom en supertrevlig pratstund och många skratt även gott kaffe och gofika. Satt en stund vid hennes scraphörna och rotade bland alla hennes fina saker. Avslöjade där för henne att jag håller på med en liten sak men berättade inte så himla mycket mera än att det var ett minialbum, nu skulle man ju kunna tro att det är till henne men det är det inte - det är till mig själv.

Nyfiken i en strut blev hon ju naturligtvis (vem hade trott något annat) *hi,hi*, tänkte därför visa en liten sneakapeak, så håll tillgodo...





Jag älskar när inspirationen är på topp, allt bara flyter på och det är så KUL. Började med detta lilla projekt för några dagar sedan, jag har gjort två kort på beställning emellanåt, men nu ikväll så blev det MYCKET gjort och snart är jag färdig, men slutresultatet får ni en annan dag...

8 juni 2008

Dagisavslutning.

Tänk att det snart är sommar och semester, jag jobbar bara fyra dagar till, varav två är nu på lördag-söndag så barnen slutar på dagis nu på tisdag. Några bokmärken har jag knåpat ihop nu under helgen och tänkte att dom underbara dagisfröknarna skulle få dom imorgon som tack för terminen.
För att det skulle gå lite fort så har jag använt mig av samma papper och upplägg nästan på allihopa.


Stämplar: hÄnglar & stÄnglar
QK: alfabetet Maddie Anne Classic

6 juni 2008

Då var man tillbaka i cybervärlden!!!


När man inte har uppkoppling till internet under några dagar (nästan en vecka!) så inser man hur mycket man saknar det :)

Den här gången var det som jag misstänkte, routern fick ingen ström, elkontakten hade gått sönder *ha,ha* fråga mig inte hur!


Ett endaste litet studentkort har jag gjort i år. Själv så känner jag ingen som tar studenten men min kära svägerska Lisa gör det och hon beställde ett till en tjej som har gått mediaprogrammet och tycker om att göra film, därför har en liten gammeldags filmkamera smygit sig in.

Fick idag veta att mottagaren hade blivit väldans glad över kortet och det är ju roligt att höra.



Stämplar: flicka från Magnolia samt makingmemories magnetstämplar.
QK: alfabetet Studio Classic samt Maddie Anne, tags.

Några beställnings-chokladkakor har jag också hunnit med och dessa är till några dagisfröknar som tack för terminen.




Stämlar från hÄnglar & stÄnglar
QK: alfabetet Studio Classic
Övrig text är gjord med dymomaskin

Det är några beställningar som har gått iväg, och som vanligt kan jag inte visa alla ännu men detta bokmärke får avsluta dagens inlägg.

Stämpel: hÄnglar & stÄnglar QK: alfabetet Ginger Mini samt löv

4 juni 2008

DATORPROBLEM!!! inget internet hemma och därför händer det ingenting här i mitt lilla rum. Men snart så (hoppas jag i alla fall)...