28 februari 2008

Lite nytt...

Nu har det varit stilla på bloggen i någon dag, har jobbat och gjort en massa annat men nu har det trillat in en massa nyheter i brevlådan under förra veckan och i veckan så nu är inspirationen tillbaka.
Har gjort ett kort till några bekanta som fick en pojke i mitten av februari.
Den uppmärksamme ser att jag har invigt mitt nya alfabet och jag gillar det verkligen, så stilrent och enkelt. (ser nu att jag inte har gjort "blänk" på B:et men det ska målas dit så fort jag är färdig med detta inlägg)

Stämpel: Magnolia
QK: alfabetet Studio Classic samt löven


När jag ändå var i farten så gjorde jag ett till kort av pappers-spillbitarna som låg på bordet. Motivet hade jag sedan tidigare målat när jag skulle prova dom nya pennorna. Färgerna gör att det känns väldigt vårigt/somrigt.
Stämpel från hÄnglar &stÄnglar


25 februari 2008

I brevlådan idag

Landade mina Promakers pennor, har testat att måla lite med dom och dom är helt underbara, det går fort att färglägga och det blir jämnt med färg och inga tusch-ränder. Skuggningstekniken får jag väl börja öva mig på senare, vi tar en sak i taget.
Visar bara ett litet exempel här, ni kan ju bortse från den röda hårfärgen och dom hemska kinderna :)

Sedan så landade även det efterlängtade alfabetet till min QK- stans. Det har åkt ända från USA för att komma till mig. Nu kliar det i fingrarna att få börja använda det också, kanske hinner jag med någon liten LO under veckan.


20 februari 2008

Beställningskort i rosa och brunt.

Nu kan jag visa beställningskortet som jag skrev om tidigare eftersom både beställaren och dess mottagare har fått det.
Vet inte hur många kort i rosa och brunt jag har gjort till små tjejer men det är faktiskt en väldigt bra kombination och ingenting som man fort lessnar på (tror jag) jag gillar det då i alla fall.

Stämplar: barnvagn och flickhuvud från hÄnglar & stÄnglar, flickan sitter fast vid ett hjärta i normala fall, men är bortklippt och dit satt vid vagnen i sället. Journalingcirkeln är från Easer.


Ligger inte på latsidan när det gäller pysslandet utan jag håller på med lite beställningskort som inte kan visas på ett tag. Samt en LO om samma brudpar som tidigare men jag får inte riktigt till den, den får nog ligga till sig några dagar, då brukar det ge med sig. Sedan så måste jag ta en tur till min vän Catta och stansa ut lite bokstäver :)

Ha det så gott.

17 februari 2008

Grattiskort

Idag fyller Catta år och detta kortet fick hon igår tillsammans med en liten present och några tulpaner. Hennes favoritfärger går i svart och rött och då tänkte jag att jag skulle jäklas lite och gjorde ett kort i knallturkost orange och gult, så vi får väl se hur länge hon orkar ha det ståendes på hyllan :)


Stämplar: flickan från hÄnglar & stÄnglar, poststämpeln är från Inkywings men jag vet inte vad det är för "märke"

16 februari 2008

Oj då!

Har glömt att lägga upp kortet som mina föräldrar fick på Alla hjärtans dag tillsammans med en bukett rosor. Dom är världens bästa föräldrar som alltid finns till hands vare sig man behöver dom eller ej.
Annars så har det inte pysslats så mycket, ett beställningskort är klar men jag vill inte lägga ut det riktigt än - beställaren ska få det först.
Sen så håller jag på och gör om här inne i mitt lilla rum (dvs kontoret) jag har målat en apotekarbänk som har fått flyttat in hit och satt upp lite hyllor. Jag börjar liksom växa ur min förvaring som har varit på skrivbordet och i en garderob så nu tror jag att det kommer bli ganska så bra.


Stämplar: Igelkottarna från Pennyblack, texten är från MakingMemories magnetstämplar.

14 februari 2008

Till mig

Idag på Alla Hjärtans dag har jag haft turen att få två underbara kort. Det översta är från svägerskan/vännen (Emma) och det andra från vännen Catarina (Catta).

Är inte så van att själv få kort som någon har gjort och faktum är att det är något speciellt över det, man blir glad över andra kort också så missförstå mig inte, (känns som om jag har satt mig i en dålig sits nu :) ) Men ett stort TACK till er tjejer.



Ska tillägga att blomman i verkligheten är lika orange som pappret och det gråa mönstret på pappret är silverglitter som glänser jätte fint, kortet är helläckert i verkligheten *stolt*







På det här kortet är den stora blomman helt underbar, den är uppbyggd i flera lager och ser så verklig ut ( när den inte är tillplattad i scannern). *rörd över texten i kortet Catta*



Hoppas att Ni alla som varit in här på besök idag har haft en bra Alla Hjärtans dag.



13 februari 2008

Våra kära vänner

I början på sommaren var vi på bröllop när våra kära vänner gifte sig. En helt underbar dag och dom var så VACKRA. Jag är definitivt ingen duktig fotograf och min kamera är inte ens värd att få heta kamera, men brudparet hade MASSOR av helt fantastiska bilder som jag har fått äran att scrappa. LO:n ska vara i vårat familjealbum om vad det är som vi har gjort/vad som har hänt under året 2007.
Måste sedan berätta att deras bröllop gick i färgerna vitt, grått, silver och en mild limegrön, så den gröna färgen på denna dubbel LO är precis samma färg som hennes buket och inte alls så "dassig" som den ser ut på dessa bilder. Ville få två väldigt enkla LO:s eftersom bilderna är så underbara i sig själva.




Har kämpat länge med att fota dom utomhus men tyvärr vill inte min kamera göra annat än att spegla blixten i fotografiet, så nu fick det vara nog. Brudparets efternamn ska stå med samma alfabet som på första LO:n men jag tänkte att lite anonyma kan dom ju få vara.
Barnen på bilden är deras älskade syskonbarn. Den duktiga fotografen är brudgummens syster.


12 februari 2008

Sluttampen...

...på alla hjärtadags tema.
Nu TROR jag (ska ju inte lova något) att det inte blir några mer sådana kort. Fast kort med kramar kan man ju skicka precis när som helst, mottagaren blir nog lika glad över det.
Nu har jag invigt mina magnetstämplar och jag är faktiskt helnöjd, även om bokstäverna på dessa kort inte riktigt hamnade mitt på sträcket.

Stämplar: PennyBlack och magnetstämplar från MakingMemory, skrivcirkeln är från Easer.


Stämplar : som på ovanstående kort.









11 februari 2008

Som jag har längtat...

...på att detta ska landa i min brevlåda, och idag kom det.
Vad är det för något då?
Jo, ett set med magnetstämpar som jag enkelt ska kunna använda till mindre texter på: ja lite av varje egentligen. Min tanke har länge varit att jag skulle behöva små bokstäver (båda mina clearalfabet-stämplar är för stora) att kunna stämpla med så jag kan skriva texter på alla tags som jag ofta använder på kort. Nu återstår bara att testa om det är något som fungerar bra. *hoppas, hoppas*



Sen så passar jag på att lägga upp ett kort som jag monterade ihop i går kväll. Här har jag försökt att komplettera mina favorit scrappfärger med lite mera våriga färger (dvs. lite lila). Resultatet blev väl lite si så där, lilafärgen är mildare i verkligheten än på bilden.
Stämplar: flickan från hÄnglar & stÄnglar, stora textstämpeln från Pysselmyran, lilla textstämpeln från Inkywings.


9 februari 2008

Inspiration så det räcker och blir över.

Ikväll har det "kortmakats" en hel del i mitt lilla rum. Hela fyra kort är färdiga och det femte är under montering. Jag kan däremot bara visa två stycken här just nu, dom andra får ni vänta lite på eftersom mottagarna ska få dom först, och det dröjer ett litet tag till dess...
Jag har fortsatt med dom underbara hÄnglarna som kom i det nya klubbpaketet, ett kort i mina vanliga traditionella färger och ett i mera rosa nyanser.
Stämplar: Flickan från hÄnglar & stÄnglar, textstämpel från Pysselmyran.
Som jag skrev tidigare så fick jag ju brevlådan full med beställda paket i fredags och bla så hade jag beställt MASSOR av blommor (kan inte vara utan blommor på mina kort) och dessa vinröda är mina absoluta favoriter, måste nog se till så att jag köper några fler av den sorten :)
Det rosa kortet har bara fått utstansade blommor, jag äger inga fina rosa blommor - dom som jag har är knallrosa och dom passade inte alls in här, måste nog köpa lite mildrosa blommor också.
Stämplar: Flickan från hÄnglar & stÄnglar, textstämpeln som är ett gammalt kvitto kommer från Inkywings, det lilla hjärtat är från Pysselmyran.





8 februari 2008

Cattas utmaning.

Ja då var det dax, här kommer två utmaningskort.
Det första är det inte jag som har gjort utan en kompis som heter Ida. Jag drog in henne i utmaningen och hon hakade på, tyvärr så har hon ingen blogg men jag tyckte att är hon med på utmaningen så tycker jag definitivt att även hennes kort ska visas.
Hennes kort är gjort med lite Alla Hjärtandags tema (om nu någon skulle lyckas undgå det:).

Stämpel från Pysselpassion.
Då var det då dax för mitt utmaningskort.
Det ser ut som att det skulle vara ett presentkort med biljetter till någon fotbollsmatch där laget har dessa färger, men så är det inte.
Det är ett kort som ej går att öppna, dvs det är en ficka som jag har stuckit ner två tags i. Jag brukar inte alls scrappa i dessa färger så jag tyckte faktiskt att det var lite knepigt och är inte nöjd med resultatet, MEN det viktigaste och roligaste är ju i alla fall att jag gjorde det och tog mig an utmaningen som jag blev tilldelad.
TACK CATTA :D



Ni som vill se övriga bidrag i utmaningen kan gå in på Cattas resp. Emmas bloggar och titta på deras fina bidrag.
Ha en bra fredagkväll, själv ska jag klappa lite på mina saker som kom i brevlådan idag, tre stora kuvert bara till mig *klappar händerna* nästan som julafton.

7 februari 2008

Hjärtan

Jag fortsätter på hjärttema eftersom det ligger ganska så nära i tiden, dessutom är det så roligt att använda sig av dom nya stämplarna.
Igår kväll satt jag och knåpade ihop två kort och ett bokmärke, tänkte däremot bara visa ett av korten här, det andra kanske ni får se lite senare, ganska så precis om en vecka:)

Stämplar: flickan från hÄnglar & stÄnglar, textstämpeln från Pysselmyran.

6 februari 2008

På banan igen.

Igår kväll satt jag i mitt rum och scrappade av bara den, nu är inspirationen tillbaka och det tackar jag för. Det finns ju lite saker som måste göras nu så att det inte blir försent:) sen så har jag ju flera personer runt mig som börjar fylla år nu och fram till i april.
Jag provade igår att göra ett kort som är ett hjärta och det var både enkelt och roligt och blir lite annorunda.

stämpel: flickan från hÄnglar &stÄnglar, textstämpeln från Pysselmyran,
stora "tagen" med hjärta och text är från Inkywings men jag kommer inte ihåg märket.


Ni som väntar på att utmaningskortet ska komma upp här så kan jag säga att jag är färdig med mitt bidrag men kan inte lägga ut det eftersom det är några som inte är färdig ännu, men ha tålamod det kommer snart och då kommer ni få skratta för det gör jag -ser inte klokt ut.

Men jag tar mig friheten att idag bjuda på en lite "sneakapeak".









5 februari 2008

Trötthet och inspirationstorka

Att man kan vara så trött, jag fattar det inte, men efter två år som mammaledig och sedan komma tillbaka till ett jobb där man måste ha huvudet på skaft hela tiden och hålla reda på en massa saker det tär på en.
Men nu känns det som om jag har kommit in i det lite mera och har då också kvar lite energi till att göra något hemma också.
Fick beställning på ett kort som måste vara färdigt till på fredag och som jag har våndats över det, ingen inspiration och inga ideér då är det svårt. Böt papper hit och dit, ändrade färger, men inget föll på plats. Tänkte att jag skulle försöka göra något annan för en gångskull men så fel allt blev. Men kortet är nu färdigt, förutom att jag ska skriva dit vilken månad som resp person fyller år i ska skrivas på tagsen.
Ska informera er om att färgerna på papperna är MYCKET mildare i verkligheten, det som ser knallvinrött ut här är i själva verket mera åt rostrosa.


Stämplar: hÄnglar & stÄnglar
QK: Alfabetet Katie Classic från

Ska också säga att ramen runt motivet har jag liftat från http://susannesj.blogg.se/ Jag har klippt med en mönsersax och sedan gjort hål med en öljettstättare.

Nu ska jag försöka mig på en utmaning som jag har blivit tilldelad, skapa ett kort med färgerna SVART, RÖTT, GULT, BLÅTT, med mest svart och minst blått. Fattar inte kombinationen men efter ovanstående kortkombination så kanske det ska gå bra:) jag har i alla fall en ide.